2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Főhős

Főhős: „Egy hajóban két irányba nem lehet evezni”

Schiffer András életrajza nem rövid, bejárta a ranglétra minden fokát, még Gyurcsányékkal is összeállt a rendszerváltás hajnalán. Azt soha nem tagadta, hogy dédapja Szakasits Árpád volt, a Magyar Népköztársaság elnöki tanácsának első elnöke.

  • Főhős: „Egy hajóban két irányba nem lehet evezni”

Schiffer András 1971-ben született Budapesten. Végzettsége szerint ügyvéd, 2010 és 2016 között országgyűlési képviselő, a Lehet Más a Politika egyik alapítója. 2010 májusa és 2012 januárja, valamint 2013 és 2016 között a párt parlamenti frakcióvezetője. 2013 és 2016 között a párt társelnöke. A Veres Pálné Gimnázium elvégzése után az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán kezdte meg tanulmányait 1990-ben, ahol 1995-ben szerzett jogi diplomát. Emellett hallgatott politológiát, valamint humán ökológiai posztgraduális képzésen vett részt.

1989-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem központi könyvtárának munkatársa, majd 1990-ig a PénzPont Kft. gyakornoka volt. Miután megszerezte diplomáját, a nonprofit szervezetekkel foglalkozó MIOK Alapítvány munkatársa volt, később ügyvédjelölti státuszba került, szakvizsgáját 1999-ben tette le.

Saját ügyvédi irodát alapított, amely gazdasági joggal foglalkozott. 1996-ban lett a Társaság a Szabadságjogokért Mozgalom munkatársa, majd 2004 és 2008 között ügyvivője lett. A jogvédő szervezetből 2008 nyarán lépett ki a későbbi Lehet Más a Politika Mozgalom előkészítésében vállalt szerepe miatt. Dolgozott a Habeas Corpus munkacsoportnál, valamint a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum jogsegélyszolgálatánál is. Ügyvédként többek között Orbán Viktort is védte. (…)

A 2010-es országgyűlési választáson az LMP listavezetője volt, a párt mintegy hét és fél százalékkal jutott be a parlamentbe. A párt frakciójának 2010. május 10-ei ülésén frakcióvezetővé választották. Az Országgyűlés alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottságának lett a tagja. 2012. január 14-én bejelentette, hogy távozik az országgyűlési frakció éléről, és kiszáll a párt minden vezető testületéből is. Döntését azzal indokolta, hogy a parlamenti képviselőcsoportban nincsen meg az LMP önálló politizálásának kellő támogatottsága.

Az LMP 2013-as pártszakadása utáni huszonharmadik kongresszusán Szél Bernadettel, a párt társelnökévé választották. 2016. május 30-án bejelentette, hogy lemond társelnöki tisztségéről és visszaadja országgyűlési képviselői mandátumát. Végül Schiffer András 2018. május 7-én kilépett az LMP-ből is.

Deák Dániel politológus szerint Schiffer András nem találta a helyét az LMP-ben, azt megelőzően sem volt neki akár éveken keresztül tartó karrierje. Volt köze az MSZP-hez, Gyucsányékhoz és Bajnaiékhoz.

Teljes műsor: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába - erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!