2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Én és a nagyapám

Következik:

Híradó 15:05

Főhős

Főhős: Az MSZMP-től a DK-ig

Eheti hősünk matematikus, aki az MSZMP-ből a DK-ig jutott. Volt államtitkár, polgármester és országgyűlési képviselő is, mégis a kerékbilincs és a milliós telefonszámla jut eszébe sokaknak róla.

  • Főhős: Az MSZMP-től a DK-ig

Szabó Zoltán magyar matematikus, politikus.  1994 és 2010 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, 1995 és 1998 között pedig művelődési és közoktatási minisztérium politikai államtitkár posztot töltött be. 1998 és 2002 között Budapest VI. kerületének polgármestere volt, jelenleg a Demokratikus Koalíció tagja.

Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője röviden a következőképpen foglalta össze Szabó Zoltán eddigi életútját:  

„Szabó Zoltán szerintem a balliberális, sőt inkább az MSZP-s DK-s politikai vonal egyik szürke eminenciása, aki sok-sok szavazópolgárban nem hagyott mély nyomokat az elmúlt harminc évben, mégis végig jelen volt és végigkísérte a rendszerváltozás utáni politikai időszakot. Államtitkár volt a Horn-kormány idején, egy politikai államtitkár a Művelődési Minisztériumban, nem túl sok nyomot hagyott akkor a nyilvánosságban. Ezután annál izgalmasabb szakmája volt, az erzsébetvárosi polgármesterség, ahol kvázi előkészítette azt a tombolást, amit később utódja és párttársa, Hunvald György végzett ezen a területen szintén polgármesterként 2002 után.”

Szarvas Szilveszter, a pestisracok.hu főszerkesztő-helyettese a műsorban azt mondta, Szabó Zoltán osztogatta a közpénzeket.

„Meg is gyanúsították több esetben. Egyrészt volt ez az ominózus mobiltelefonos használati ügye, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség azzal gyanúsította meg Szabó Zoltánt, hogy illegálisan használta a kerület számlájára és kontójára a mobiltelefont, amelyet Hunvald György hagyott neki jóvá. Ezzel mintegy 6,3 millió forintos kárt okozott.”  

A műsorban elhangzott az is, hogy Szabó Zoltán segítségével jobboldali korrupciós ügyeket próbáltak kreálni, főként Orbán Viktor körül. Azonban az ő szempontjából ez a munka sikertelen volt. Amit szeretett volna megtalálni, nem tudta, mert nincsen.

Hír TV

További epizódok

Főhős: Koncz Zsófia – Ha Szerencsre gondolok, alapvetően a család jut eszembe

Főhős: Koncz Zsófia – Ha Szerencsre gondolok, alapvetően a család jut eszembe

A Hír TV Főhős című műsorának Koncz Zsófia, frissen megválasztott fideszes országgyűlési képviselő volt a vendége. 2020. december 14.
Főhős: Fekete Péter tinédzserként 400 forintot kért egy fellépésért

Főhős: Fekete Péter tinédzserként 400 forintot kért egy fellépésért

Nagyra törő tervek, tiszavirág életű politikai karrierek. A stúdióban pedig Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár válaszolt Apáti Bence kérdéseire. 2020. december 07.
Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk. 2020. november 30.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!