2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Magyarok

Hír TV

2018. május 8., kedd 10:15

Magyarok
Az Európai Parlament különböző bizottságai egymás után hozzák a jelentéseiket Magyarországgal kapcsolatban. Ezek alapján döntenek arról, hogy felfüggesszék-e az egyre szélsőségesebb magyar kormány szavazati jogát. A kormány itthon brüsszeli támadásról beszél, de az EU központjában csak magyarázkodni tudnak.

Neonikotinoid
Az emberiség túlélése a méhek túlélésétől függ. A beporzással szaporodó növények 90 százaléka, gyakorlatilag minden zöldség és gyümölcs nekik köszönhető. Az EU április végén olyan vegyszereket tiltott be, amelyek bizonyítottan felelősek a méhek pusztulásáért, de a magyar kormány méh-ügyben is illiberális: szerintük a méreggel semmi baj nincs, méhpusztulással pedig csak a sorosista sajtó riogat.

Örmények
Örményország Európa és Ázsia határán fekszik, de a lakosság inkább mégis Európához tartozna. Talán még az ellenzéket is meglepte, hogy több nap tüntetés után lemondott az országot 10 éve irányító és egyre korruptabb rezsim vezetője. Ellenzéki kormányt alakítani viszont ennél nehezebbnek ígérkezik.

Az Európai híradó május 4-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!