2021. 10. 24. Vasárnap Salamon napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Európai híradó

Európai híradó: Vége a dízelkorszaknak

Németország választ! Alig több mint 20 nap múlva eldől, hogy ki vezeti majd az országot. Erről is szó esett az Európai híradóban.

A választás történelmi jelentőségű, hiszen a kereszténydemokrata Angela Merkel 16 év után távozik kormányfői posztjáról. A kampány dübörög, a tét pedig óriási. Elemzők szerint Németország második világháború utáni történetében most először fordulhat elő, hogy nem kettő, hanem három partnerre lehet szükség a kormányalakításhoz. Ez lesz mai első témánk.

Utána pedig azt a kérdést járjuk körbe, hogy vajon harminc éven belül befellegzik a hagyományos benzinkutaknak? Merthogy, a tervek szerint 2035-től csak új, károsanyag-mentes gépkocsit lehet majd regisztrálni az Európai Unióban. 

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Európai híradó: Lengyelország támadások kereszttüzében

Lengyelország miatt szinte izzott a levegő a héten az Európai Parlamentben. 2021. október 24.

Varga Judit: A 2010 előtti „merjünk kicsik lenni” politika után mi megtanultunk a sorok között olvasni

Az uniós források megvonásáért folyó harc újabb fejezetéhez érkezett; Jogállamiság és pénzek visszatartása; A magyar konzervatív uniós politika ragadós! Varga Judit igazságügyi miniszter exkluzív interjút adott Gantner Barnabásnak az Európai híradó című műsorunkban. 2021. október 16.

Európai híradó: A magyar kormány szerint az Európai Uniónak változtatnia kell az energiaárakkal kapcsolatos politikáján

A V4-ek javaslatot tesznek majd a következő csúcstalálkozón a kialakulófélben lévő energiaválság megakadályozására. 2021. október 09.

Legfrisebb híreink

Szemét gyulladt ki a lakásban, menekültek a lakók

Felhalmozott hulladék égett tegnap Budapesten a VIII. kerületben, egy Bezerédi utcai lakásban. A tűz miatt harmincöt ember volt kénytelen egy időre elhagyni otthonát. A fővárosi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!