2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Európai híradó: Válság válságot követ Európában

Hír TV

2020. június 20., szombat 19:55

Az Európai híradó első felében interjút láthatnak Trócsányi Lászlóval az Unió jövőjéről. A műsor második felében pedig azzal foglalkozunk, hogyan írta át a koronavírus-járvány az idegenforgalmat. Kérdéseinkre Kiss Róbert Richárd idegenforgalmi szakértő válaszol.

 

Migráció betelepítési kvótával és költségvetési kifizetések jogállamisági vizsgálattal. Mintha egyetlen olyan kihívás sem létezne, amelyre az Európai Unió egységes választ tudna adni. Az uniós döntéshozatalt ráadásul már nem csak az észak-déli ellentét, de a kelet-nyugati törésvonal is bénítja. Az európai parlamenti képviselők az Unió jövőjéről vitáztak. Zöldhegyi Katalin brüsszeli tudósítónk ennek alkalmából kérdezte Trócsányi László fideszes európai parlamenti képviselőt az európai kihívásokról.

„Hetven évvel a Schuman nyilatkozat után, tíz évvel a Lisszaboni Szerződés hatályba lépését követően azt gondolom, hogy a tükörbe nézés szükséges, mert nagyon sok válság jelenségnek lehetünk szemtanúi: gazdasági válság, migrációs válság, jogállamisági viták, és még sorolhatnám azokat a kérdéseket, amelyek igazából szétfeszítik ma Európát.”

– mondta Trócsányi László

Nagyot zuhant az európai gazdaság, de a legnagyobb mélyrepülést az idegenforgalom produkálta. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez a szabadesés tavasszal történt. De vajon képes lesz-e helyrehozni a nyári főszezon az eddig elszenvedett veszteséget? És élmény marad-e az utazás a járvány miatt bevezetett intézkedések ellenére is? Erre a kérdésre is kerestük a választ Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíróval.

„Júliusban, augusztusban már jó pár helyen lesznek turisták, ősszel valószínűleg indulhatnak a városlátogatások és utazhatunk egyre többet. És reméljük, jövőre, 2021-ben szép szezont zár majd az idegenforgalom. Nyilván ehhez az is kell, hogy ne legyen második hullám, esetleg valamilyen szert kifejlesszenek, legyen védőoltás.”

– fejtette ki Kiss Róbert Richárd.

Teljes adás:

Hír TV