2020. június 4.,
csütörtök, Bulcsú napja

Európai Híradó: Új típusú terrortámadásokra kell felkészülni

2019. április 5., péntek 22:30

A belga rendőrakadémia igazgatója szerint 10 Frontex sem lenne elég a terrorveszély elhárítására, mivel a fenyegetés már nem csak kívülről jelentkezik, a szélsőségeseknek ugyanis az Unión belül is szinte kiapadhatatlan a forrása. A brüsszeli terrortámadások harmadik évfordulója kapcsán, interjút láthatnak Brüsszel volt rendőrparancsnokával, a belga kormány elismert terrorszakértőjével, aki szerint új típusú terrortámadásokra kell felkészülni az Unióban. Műsorvezető: Déri Stefi.

Az Európai Híradóban a friss uniós hírek mellett a brüsszeli terrortámadások harmadik évfordulója kapcsán interjút láthatnak a belga kormány elismert terrorszakértőjével.

A terrorizmus elleni küzdelem, szoros együttműködésre készteti az európai nemzeteket. Ezt vallja Saad Amrani volt brüsszeli rendőrkapitány, a belga rendőrakadémia vezetője. Szerinte nemcsak az információáramlást kell fokozni a tagállamok között, de a radikálisok pusztító ideológiájának is hadat kell üzenni. Szaad Amrani maga is migrációs hátterű, és mivel rendőrnek állt, árulónak tekintették a belgiumi muszlim közösségekben. Azóta nagyot fordult a világ, és köszönhetően neki is, a Benelux állam muszlim közösségei együttműködnek a belga rendőrséggel. A neves terrorvédelmi szakemberrel Zöldhegyi Katalin tudósítónk készített interjút Brüsszelben.

Teljes adás: 

Hír TV