2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Európai híradó

Európai híradó: Robbanásközeli állapotban van a francia társadalom

Hollandia mellett Franciaországgal is foglalkozott az Európai híradó, ahol a hozzá nem értő járványkezelés és a vakcinahiány miatt, robbanás-közeli állapotba került a társadalom. Skype-on kapcsoltuk Almássy Ferenc, Franciaország-szakértőt. Ukrajna is téma volt, ahová a halálos fenyegetések dacára utazott el Szijjártó Péter a héten. A halállistára helyezett Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti képviselő beszélt a kárpátaljai magyarok helyzetéről.

  • Európai híradó: Robbanásközeli állapotban van a francia társadalom

 

ZAVARGÁSOK HOLLANDIÁBAN

Hollandiában több éjszakán át tomboltak, gyújtogattak, fosztogattak a kijárási tilalom bevezetése miatt nagyrészben migráns hátterű fiatalok. A rendőrség azonban ezúttal sem velük szemben, sokkal inkább a békésen és törvényesen tüntetőkkel szemben lépett fel erőszakosan. A belpolitikai káoszt politikai vákum súlyosbítja: a Mark Rutte vezette kormány lemondott, a választásokat pedig március 17-ére tűzték ki.

ROBBANÁSKÖZELI ÁLLAPOTBAN A FRANCIA TÁRSADALOM

Franciaországban a koncepciótlan járványkezelés és az oltási kampány lassúsága miatt nő az elégedetlenség. Almássy Ferenc, Franciaország-szakértőt, a visegradpost.com főszerkesztőjét arról kérdeztük meddig bírja a francia társadalom a kormányzatikapkodást, várhatók-e újabb zavargások a migránsok lakta lakótelepeken, illetve mi lesz a megélhetésüket elveszítő alkalmazottakkal, kisvállalkozókkal.

HALÁLLISTA MINISZTERI VIZITTEL

Különösen feszült időszakban, életveszélyes fenyegetések dacára látogatott el Kijevbe, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az ottani magyar diplomáciai képviseletek és több kárpátaljai magyar intézmény is fenyegető levelet kapott, amiben a magukat ukrán hazafiaknak vallók azt írták: "Magyarország megpróbálja elvenni a területünket. Ha a miniszteretek Ukrajnába jön, magyar vér fog folyni." A magyar-ukrán kapcsolatról Zöldhegyi Katalin brüsszeli tudósítónk Bocskor Andrea európai parlamenti képviselőt kérdezte, aki az ukrán nacionalisták halállistájára is felkerült.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!