2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Európai híradó

Európai híradó: Problémák a svédek nyájimmunitása kapcsán

  • Európai híradó: Problémák a svédek nyájimmunitása kapcsán

Rendkívül magas a koronavírus következtében elhunytak száma a svéd idősotthonokban. Statisztikák szerint az összes svéd halott csaknem fele ezekben az intézményekben élt. A skandináv ország a járvány kitörésekor a nyájimmunitásban bízott, vagyis abban, hogy a fertőzöttség olyan magas arányú lesz, hogy a végén az fogja megakadályozni a terjedést. Mostanra azonban több probléma is kiderült ezzel az elmélettel kapcsolatban. Bugnyár Zoltánnal, a Hír TV svédországi tudósítójával járta körül a problémát, a műsorvezető Déri Stefi.

Kizárt, hogy az Európai Parlament vagy az Európai Tanács akadályozná a Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett aláírásgyűjtés meghosszabbítását - erről beszélt brüsszeli tudósítónknak Vincze Loránt, az RMDSZ néppárti politikusa. A nemzeti régiók fejlesztéséről szóló petícióhoz, meglett ugyan az 1 millió aláírás határidőre, azonban a szükséges minimumszámokat nem sikerült teljesíteni az előírt hét tagállamból, csak háromból. Vincze Loránt a határidő meghosszabbítását kérte a koronavírus-járványra hivatkozva. A javaslatot most az Európai Parlamentnek és az Európai Tanácsnak is jóvá kell hagynia. Zöldhegyi Katalin riportját láthatták Európai híradó című műsorunkban.

Teljesen megváltoztatta egy kisváros életét a koronavírus járvány a belga-holland határon. A középkori település egyik része Belgiumhoz, a másik pedig Hollandiához tartozik. A két uniós tagállam viszont más-más rendeleteket alkalmazott a járvány megfékezésére. Bevezették a határellenőrzést is, ami azért érdekes mert a határ gyakorlatilag az utca közepén húzódik a városban.

Kapcsolódó anyagok:

Szijjártó: Magyarország elsők között tesztelheti a japán Avigan gyógyszert

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!