2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 16:05

Európai híradó

Európai híradó: Németországban nem, vagy csak burkoltan mernek véleményt nyilvánítani az emberek

A berlini Pride engedélyt kapott és rendőrök vezették a több tízezres tömeget. A német kormány járványpolitikája ellen meghirdetett tüntetést azonban betiltották. A pozsonyi kormány saját magyar kisebbségével szemben pereskedik az Európai Bíróságon. Ezeket a témákat elemezte vendégeivel Dér Stefi műsorvezető az Európai híradóban.

A NÉMET HATÓSÁGOK A JOGÁLLAMISÁG HATÁRAIT FESZEGETIK

A berlini Pride engedélyt kapott és rendőrök vezették a több tízezres tömeget. A német kormány járványpolitikája ellen meghirdetett tüntetést azonban betiltották, és a rendőrök agyba-főbe verték az embereket, köztük nőket, fiatalokat és időseket is. A berlini képsorok a fehéroroszországi rendőrterrort idézték.

Vajon a német hatóságok fellépése a jogállamiság kereteit feszegeti? Franciaországban hétről hétre százezres tömeg tüntet országszerte. Mi történik, éhséglázadás vagy szabadságjogokért folytatott küzdelem?

A téma kapcsán az Európai híradó vendége Soós Eszter Petronella politológus, Franciaország-szakértő és Georg Spöttle Németország-szakértő, az Alapjogokért Központ elemzője volt.

SZLOVÁKIA SAJÁT MAGYAR KISEBBSÉGE ELLEN PERESKEDIK

A pozsonyi kormány saját magyar kisebbségével szemben pereskedik az Európai Bíróságon. Az Európai Bizottságot a Minority Safe Pack kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés szervezői perelték be, mert a sikeres aláírásgyűjtés ellenére a brüsszeli testület elutasította, hogy az őshonos kisebbségek érdekében jogszabályokat alkosson. Ebbe a perbe szállt be Szlovákia, a Bizottság oldalán, saját magyar kisebbsége ellenében.

A műsorba Őry Péter szlovákiai magyar politikust, Csallóközcsütörtök polgármesterét kapcsoltuk.

Teljes műsor:

Hír TV

További epizódok

Európai híradó: Székely autonómiatörekvések és európai regionális politika

Hol tart most az európai kisebbségi régiók és az uniós autonómiatörekvések ügye és egyáltalán miért fontos ez egy olyan közegben, ahol egyébként is mindenki oda megy ahová akar - erről is szó volt az e heti Európai híradóban. 2021. december 04.

Európai híradó: A német sajtó torz képet fest hazánkról

A német sajtó alaptalan állításokra hivatkozva, méltatlan hadjáratot folytat Magyarország ellen. Ezt állítja egy német liberális politikus, Gerhard Papke. 2021. november 27.

Európai híradó: Rezsiharc és klímavédelem

Az Európai híradóban Zöldhegyi Katalin beszélgetett Tóth Edina fideszes EP-képviselővel. 2021. november 20.

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!