2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Európai híradó

Európai híradó: Magyarország számára „vörös vonal” az orosz energiahordozók szankcionálása

Jogállamiság és menekültkérdés, karbonsemlegesség és energiabiztonság, valamint nincs fegyverszállítás Ukrajnának - Szijjártó Péter pontosan meghatározta a héten az uniós külügyminiszterek ülése után melyek azok az irányok, amelyeket hazánk követ.

  • Európai híradó: Magyarország számára „vörös vonal” az orosz energiahordozók szankcionálása

Hogyan érvényesítheti hazánk érdekeit az Európai Unióban? Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselőt kérdezte Gartner Barnabás.

Vitákat generál az uniós szankciók kérdése, már ami az energiahordozókat illeti. Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője elismerte, hogy asszimetrikus sokkot okoz a nyugati és a közép-európai államok között, ha hirtelen a keleti uniós tagállamok leválnának az orosz energiahordozókról. Milyen megoldás jöhet szóba ebben a kérdésben? Van kompromisszum?

A konzervatív erők helyzete

Csak erős nemzetállamok tudnak erős Európát építeni, a magyar választások eredménye pedig Európa sorsát is befolyásolhatja. Erről beszélt az európai konzervativizmusról rendezett brüsszeli konferencián Varga Judit. Konzervatív elemzők azt hangsúlyozták a Hír Tv-nek, hogy az unió alapító atyái még kompromisszumokat kerestek, ma viszont már a keresztény hagyományokra való utalásokat is száműzi Brüsszel az uniós vitákban. Zöldhegyi Katalin riportja. 

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!