2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Európai híradó

Európai híradó: Magyarország számára „vörös vonal” az orosz energiahordozók szankcionálása

Jogállamiság és menekültkérdés, karbonsemlegesség és energiabiztonság, valamint nincs fegyverszállítás Ukrajnának - Szijjártó Péter pontosan meghatározta a héten az uniós külügyminiszterek ülése után melyek azok az irányok, amelyeket hazánk követ.

Hogyan érvényesítheti hazánk érdekeit az Európai Unióban? Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselőt kérdezte Gartner Barnabás.

Vitákat generál az uniós szankciók kérdése, már ami az energiahordozókat illeti. Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője elismerte, hogy asszimetrikus sokkot okoz a nyugati és a közép-európai államok között, ha hirtelen a keleti uniós tagállamok leválnának az orosz energiahordozókról. Milyen megoldás jöhet szóba ebben a kérdésben? Van kompromisszum?

A konzervatív erők helyzete

Csak erős nemzetállamok tudnak erős Európát építeni, a magyar választások eredménye pedig Európa sorsát is befolyásolhatja. Erről beszélt az európai konzervativizmusról rendezett brüsszeli konferencián Varga Judit. Konzervatív elemzők azt hangsúlyozták a Hír Tv-nek, hogy az unió alapító atyái még kompromisszumokat kerestek, ma viszont már a keresztény hagyományokra való utalásokat is száműzi Brüsszel az uniós vitákban. Zöldhegyi Katalin riportja. 

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

További epizódok

Európai híradó: Brüsszel-Budapest kötélhúzás a helyreállítási terv

A műsorban ezúttal Győri Enikő és Bocskor Andrea európai parlamenti képviselőket kérdeztük. 2022. július 03.

Európai híradó: Az uniós tagországok vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelöltségéről

Bojkottálja Bulgária a csatlakozási tárgyalások megkezdését Észak-Macedóniával és Bulgáriával. Nyugat-balkáni vezetők szerint ez komoly csapást mér az unió hitelességére. 2022. június 26.

Európai híradó: Navracsics Tibor - Tárgyalnunk kell és fogunk is

A HírTV Európai híradó című műsorának Navracsics Tibor, területfejlesztésért és uniós pénzek felhasználásáért felelős miniszter volt a vendége. 2022. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!