2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Európai híradó

Európai híradó: Magyarország számára „vörös vonal” az orosz energiahordozók szankcionálása

Jogállamiság és menekültkérdés, karbonsemlegesség és energiabiztonság, valamint nincs fegyverszállítás Ukrajnának - Szijjártó Péter pontosan meghatározta a héten az uniós külügyminiszterek ülése után melyek azok az irányok, amelyeket hazánk követ.

  • Európai híradó: Magyarország számára „vörös vonal” az orosz energiahordozók szankcionálása

Hogyan érvényesítheti hazánk érdekeit az Európai Unióban? Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselőt kérdezte Gartner Barnabás.

Vitákat generál az uniós szankciók kérdése, már ami az energiahordozókat illeti. Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője elismerte, hogy asszimetrikus sokkot okoz a nyugati és a közép-európai államok között, ha hirtelen a keleti uniós tagállamok leválnának az orosz energiahordozókról. Milyen megoldás jöhet szóba ebben a kérdésben? Van kompromisszum?

A konzervatív erők helyzete

Csak erős nemzetállamok tudnak erős Európát építeni, a magyar választások eredménye pedig Európa sorsát is befolyásolhatja. Erről beszélt az európai konzervativizmusról rendezett brüsszeli konferencián Varga Judit. Konzervatív elemzők azt hangsúlyozták a Hír Tv-nek, hogy az unió alapító atyái még kompromisszumokat kerestek, ma viszont már a keresztény hagyományokra való utalásokat is száműzi Brüsszel az uniós vitákban. Zöldhegyi Katalin riportja. 

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

További epizódok

Európai híradó - Deutsch Tamás: Brüsszel törvénytelenül tartja vissza a magyar pénzeket + videó

Európai híradó - Deutsch Tamás: Brüsszel törvénytelenül tartja vissza a magyar pénzeket + videó

Sokadik magyar vita az Európai Parlamentben, a 720-ból 20 képviselőt érdekelt az újabb jogállamisági vádaskodás. 2023. november 26.
Európai híradó: A Politico paranoidnak tekinti az MCC tanulmányát

Európai híradó: A Politico paranoidnak tekinti az MCC tanulmányát

A hét legizgalmasabb híreivel jelentkezik ezúttal is az Európai híradó, benne az Ukrajna EU-csatlakozási törekvéseiről, miközben szembemennek az EU elvárásaival. 2023. november 19.
Európai híradó – Deutsch Tamás: Ukrajna négy csatlakozási feltételt nem teljesített

Európai híradó – Deutsch Tamás: Ukrajna négy csatlakozási feltételt nem teljesített

Az Európai Bizottság megnyitná a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, miközben az ország háborúban áll és határai sem stabilak. 2023. november 12.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!