2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Európai híradó

Európai híradó: Korrupció a brüsszeli politika csúcsain?

 

MI LESZ A PÉNZESŐ ÁRA?

Az európai uniós helyreállítási alap támogatásait igen, a hitelt azonban nem veszi igénybe a magyar kormány. A magyar terv ügyében beindult az álhírgyátás is; az ellenzéki média szerint a Bizottság elutasította a magyar kormány tervét, ami nem fedi a valóságot. Milyen forrásból, milyen feltételekkel indulhat a járvány utáni újjáépítés? Az Európai híradóban a témával kapcsolatban Győri Enikő európai parlamenti képviselőt kérdeztük.

KORRUPCIÓ A BRÜSSZELI POLITKA CSÚCSAIN?

Stella Kiriakidisz férjének számlájára 4 millió euró érkezett. Az Európai Bizottság tagad, és rágalmazást emleget a ciprusi biztos korrupciógyanús ügyében. A jogállamiság és a korrupció elleni harc önjelölt bajnoka az Európai Bizottság, de annak tagjaira, a biztosokra mintha egészen más elvárások vonatkoznának. Stella Kiriakidisz mellett a belga Didider Reynders is gyanúba keveredett már, nem is egyszer. A cseh Vera Jourova pedig előzetes letartóztatásban volt egy korrupciós ügyben. Bár bűnösségére hangfelvétel volt a bizonyíték, felmentették. Az Európai híradó vendége Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász volt.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Európai híradó: Székely autonómiatörekvések és európai regionális politika

Hol tart most az európai kisebbségi régiók és az uniós autonómiatörekvések ügye és egyáltalán miért fontos ez egy olyan közegben, ahol egyébként is mindenki oda megy ahová akar - erről is szó volt az e heti Európai híradóban. 2021. december 04.

Európai híradó: A német sajtó torz képet fest hazánkról

A német sajtó alaptalan állításokra hivatkozva, méltatlan hadjáratot folytat Magyarország ellen. Ezt állítja egy német liberális politikus, Gerhard Papke. 2021. november 27.

Európai híradó: Rezsiharc és klímavédelem

Az Európai híradóban Zöldhegyi Katalin beszélgetett Tóth Edina fideszes EP-képviselővel. 2021. november 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!