2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Európai híradó

Európai híradó: Ismét Magyarország volt a téma az Európai Parlamentben

Kirakatper! Koncepciós per zajlik Magyarország ellen - ezt mondta Deli Andor a Hír TV brüsszeli tudósítójának a csütörtöki európai parlamenti, Magyarországról szóló vitanap után. A Fidesz EP-képviselője arról is beszélt kameránknak, hogy nincs semmi bizonyíték azoknak a kezében, akik hazánk ellen a vitát kezdeményezték, így nem is lehet eljárást indítani.

  • Európai híradó: Ismét Magyarország volt a téma az Európai Parlamentben

Az európai zöldek kezdeményezték a vitanapot, amelyen a magyar kormány koronavírus-járvány elleni intézkedéseiről vitázhattak a képviselők. Vagyis arról, hogy ezek mennyire felelnek meg az uniós jognak és az európai alapértékeknek. Vera Jourová, az alapértékekért és átláthatóságért felelős alelnök azt mondta, figyelemmel követik a magyarországi helyzetet, ahogy az EU többi tagállamában is. Korábban éppen ő nyilatkozta azt, nincs ok a Magyarország elleni eljárásra a törvények miatt. Bár a demokratikus értékek védelmében hívták össze a parlamentet, az ülésen nem engedték felszólalni Varga Judit igazságügyi minisztert, hogy megvédje a kormány álláspontját. Csak Deli Andor fideszes EP-képviselő szólalhatott fel, ő is csak az Európai Néppárt szónokaként.

A műsor második felében Észtországot, Tallint kapcsoltuk. Urmas Reinsalu észt külügyminiszter arról beszélt, hogy hogyan küzdenek a baltikumban a fertőzéssel, hogyan hoz a kormány rendelkezéseket anélkül, hogy a parlament szavazna róla.

„Nem mondanám, hogy valami kivételes dolog, amit teszünk. Az, amit mi tettünk, hogy más országokhoz képest nagyon nagy mértékű tesztelést végeztünk. A másik pedig az emberek mentalitása, ami sikeres volt, hiszen valóban betartották a szociális távolságtartás szabályait”

- mondta az észt külügyminiszter.

Teljes adás:

Interjú az észt külügyminiszterrel, Urmas Reinsaluval

Interview in English with Urmas Reinsalu, Foreign Minister of Estonia 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!