2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Európai híradó

Európai híradó: Kihívások előtt az új Európai Bizottság

Európa nyugati felén radikálisan romlott a polgárok biztonságérzete. Több millió migránst beengedtek, közben az Európai Bizottság nem foglalkozott érdemben a britek kilépési szándékával.

  • Európai híradó: Kihívások előtt az új Európai Bizottság

Az Európai Parlament szerdán megszavazta az új összetételű Európai Bizottságot. Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi posztot kapta. Az Európai Híradóban áttekintettük a szavazás előzményeit, egyúttal megvizsgáltuk annak lehetséges következményeit is.

Deutsch Tamás szerint a távozott Európai Bizottság olyan bevándorláspárti politikát és olyan elhibázott gazdaságpolitikát folytatott, aminek kapcsán ténykedésének öt éve után rosszabb állapotban adja át az Európai Uniót az Európai Bizottságnak, mint ahogyan átvette.

„Európa nyugati felén radikálisan romlott a polgárok biztonságérzete. Több millió migránst beengedtek Európába, közben az Európai Bizottság úgy működött, hogy a füle botját se mozdította a britek kilépési szándéka kapcsán, úgy ténykedett, hogy közben a britek elhagyták az Uniót. Pedig talán fordítva lett volna jobb Európa jövője szempontjából, ha a britek maradnak és a több millió migráns pedig nem érkezik az Európai Unióba.”

– hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Gyöngyösi Márton még most sem lát arra tökéletes garanciát, hogy Várhelyi Olivér függetleníti majd magát a Fidesztől, illetve Orbán Viktortól.

Dobrev Klára azt nyilatkozta a Hír Televízió stábjának, hogy nagyon örül az új Európai Bizottságnak, amelyet nagy többséggel szavazott meg az Európai Parlament.

„Ursula von der Leyen személyében egy erős, elkötelezett európait szavaztunk meg, aki az európai egyesült államok híve. Azt hiszem ez egy nagyon nagy siker minden európai magyarnak és magyar demokratának. Az egész bizottságra szavaztam igennel. Várhelyi Olivérrel kapcsolatban pedig azt a levelet kaptam Ursula von der Leyentől, hogy oda fog figyelni rá. Abban az esetben, ha bármikor is annak a gyanúja felmerül, hogy őt a Fidesz bármilyen módon utasítgatja, el fogjuk indítani ellene a felmentési eljárást.”

– fogalmazott Dobrev Klára.

Teljes műsor: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Az Európai híradó adásában többek között ezek a témák szerepelnek: alig egy hónap múlva lejár az Európai Parlament mandátuma, az EP viszonya az orosz-ukrán háborúval, az elhibázott zöldpolitika miatt lázadnak a gazdák Európa-szerte, Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt. Az adás műsorvezetője Zöldhegyi Katalin, vendége Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője, a Fidesz EP-listájának vezetője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!