2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Európai híradó

Európai híradó: Házi karantén helyett az utcán tombolnak a migránsok

Nagyon súlyos helyzet alakult ki Németország bizonyos városaiban a migránsok miatt, ugyanis az ottani illegális bevándorlók nem hajlandók betartani a házi karantént, hanem inkább az utcán törnek-zúznak és gyújtogatnak – hívta fel rá a figyelmet Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője, aki Európai híradó című műsorunkban Boris Kálnokyval, a Die Welt újságírójával elemezte a koronavírus miatt kialakult külföldi helyzetet Déri Stefi műsorvezetése mellett.

  • Európai híradó: Házi karantén helyett az utcán tombolnak a migránsok

Az új koronavírussal kapcsolatban a számok magukért beszélnek, de nem mehetünk el szó nélkül három ország mellett, ahol jelenleg a legsúlyosabb a járványhelyzet: a 60 milliós Olaszországban, eddig több mint 3400-an vesztették életüket, vagyis már most többen haltak meg koronavírusban, mint Kínában, ahol 1,5 milliárd ember él. Spanyolországban is gyorsan terjed a járvány: már meghaladta a 18 ezret a fertőzöttek száma. És Németországban és Franciaországban is romlik a helyzet. Mindkét ország lezárta már határait vagy legalábbis egy részüket. És így tesz a legtöbb uniós tagország, Svédországot kivéve.

Nagyon súlyos hibákat követnek el Svédországban

– hívta fel rá a figyelmet Georg Spöttle, hiszen mint arra rámutatott, az emberek eljárnak síelni a nyitott sípályákra, utána beülnek egy étterembe, így pedig könnyen terjedhet a vírus. A svéd liberális gondolkodásnak megmutatja a nagy problémáját az, hogy még mindig nem zárták le a határt a biztonságpolitikai szakértő közlése szerint.

Még mindig azt mondják a svéd liberálisok, hogy nyitva kell hagyni a határt, aki be akar jönni Svédországba, azt engedjük be, pedig ismert, hogy már a leszboszi menekültközpontban és a görög-török határon is felütötte a fejét a COVID-19, vagyis nagyon könnyelműen veszik ezt a svédek

– tette hozzá a Nézőpont Intézet elemzője.

Georg Spöttle a járvány és az illegális migráció kapcsán elmondta, az Európai Unió döntött végre a határvédelemről, ebben a krízishelyzetben az EU végre belátta azt, amit Orbán Viktor miniszterelnök 2015 óta, hogy a határok lezárása jelenti a biztonságot, hiszen, ha fertőzött bevándorlókat engednek be, akkor tovább terjedhet a járvány a kontinensen. Kiemelte,

Németországban például nagyon súlyos helyzet alakult ki a migránsok miatt, hiszen nagyon sokan közülük nem hajlandók betartani a karantént és német kommandósokkal kellett megfékezni a gyújtogató rongáló embereket, sőt Suhl kisváros polgármestere a hadsereg bevetését kérte, mert a település rendőrsége képtelen megfékezni a migránsokat, akik nem tartják be a házi karantént és randalíroztak az utcákon.

Ha még behoznának migránsokat a folyamat csak felerősödne, tehát nem kell, hogy ezek az emberek az emberek Európa felé jöjjenek (…) bár a liberálisok ütik a tamtamot, hogy engedjük be ezeket a szegény embereket, pedig igazából ezekre az emberekre semmi szükség itt – fűzte hozzá Georg Spöttle.

Boris Kálnoky, a Die Welt újságírója szerint a mostani helyzetben csak azt tehetjük, hogy alaposan kezet mosunk minden alkalommal, aki teheti viseljen maszkot, ami ugyan, mint kiderült nem véd, de védi azt, aki nem beteg, mert nem is tudhatjuk, hogy bennünk van-e a vírus, ezért tegyünk annak megfelelőn, mintha betegek lennénk.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!