2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Európai híradó

Európai Híradó: Európai viszonylatban is hatalmas eredményt ért el a Liga

Megindult a harc az uniós vezetői posztok betöltésére. A Hír TV Európai Híradó című műsorában a május 26-i európai parlamenti választások eredményét elemezték.

  • Európai Híradó: Európai viszonylatban is hatalmas eredményt ért el a Liga

Túlzás nélkül állítható, hogy európai összehasonlításban a legnagyobb tétje az olaszországi választásnak volt. Ott ugyanis bekövetkezett az a politikai fordulat, amitől a baloldali pártok a leginkább féltek Európában. A Liga győzelmével, Matteo Salvinitől azt várják honfitársai, hogy rendet tesz az országban, a gazdaságot összekapja nem mellesleg pedig elhalkítja azt a fülsíketítő hangzavart, ami az olasz közéletben és az európai politikában eluralkodott a választások közeledtével. Alig öt évvel ezelőtt az újságok arról írtak, hogy a Liga a megszűnés útjára lépett, ma pedig mi vagyunk a legnagyobb párt Északon és Délen is. Az eredmények Európa változását jelzik, amely undorodik attól, ahogyan jelenleg a hatalmasokat, a pénzügyi elitet és a multikat szolgálják ki - mondta a pártvezér. Olaszországban – az Unióban egyedülálló módon - 23 órakor zártak az urnák. Az olaszok ráérősen ugyan, de elegen szavaztak: a részvételi arány 54 és fél százalék volt, ami meghaladja az európai átlagot, de elmarad a 2014-es 60 százaléktól.

"Az én ellenfelem a baloldal, amely rosszul kormányzott Olaszországban és Európában egyaránt. A szövetségesek és a kormánytagok pedig a barátaim és holnaptól szerényen folytatni kell a munkát" - fejtette ki Matteo Salvini.

Ami a végeredményt illeti, Salvini pártja 34%-ot szerzett és ezzel a 73 olasz képviselői hely közül 29-et szerzett meg. Európai viszonylatban is hatalmas eredményt ért el a Liga. Angela Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió ugyancsak 29 európai parlamenti képviselői helyet szerzett. Így Brüsszelben a legnagyobb párt a Liga lesz együtt a CDU-CSU pártszövetséggel.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!