2021. március 2.,
kedd, Lujza napja

Európai híradó: Eltaktikázta magát az Európai Bizottság

Hír TV

2021. január 23., szombat 17:52

Az Európai híradó vendége Deák Dániel a 21. Század Intézet vezető elemzője volt.

 

A BIZOTTSÁG ELTAKTIKÁZTA MAGÁT

Súlyos árat fizet Magyarország és a többi tagállam az Európai Bizottság tehetetlenkedése miatt. A vakcina hiányát emberéletekben fizetjük meg, a lezárások fenntartása pedig minden egyes nap sok milliárd forintos pénzügyi teher. A tagállamok mind hangosabban tiltakoznak a botrány miatt. Vajon a figyelemelterelést szolgálja Vera Jourova minden korábbinál durvább fenyegetése? A bizottsági alelnök több milliárd eurós forrásmegvonással fenyegette meg Magyarországot és Lengyelországot, egyúttal azt is jelezte, kire kellene ikszelniük a követlező választáson a magyar és lengyel polgároknak. Minderről Deák Dániel elemzőt kérdeztük az Európai híradóban.

ÚJABB SVÉD CSAVAR

Svédországban rendeleti kormányzást vezettek be a parlament döntése alapján. Vajon őket is támadni fogja Brüsszel, ahogy azt Magyarország esetében tette. A svédországi járványhelyzetről Bugnyár Zoltán tudósítónkat kérdezzük.

GÁNCS BRÜSSZELBŐL

Az Európai Bizottság elgáncsolta a Minority Safepack kisebbségvédelmi kezdeményezést, amelyet az Unió több országában is egymilliónál több polgár támogatott aláírásával. Brüsszel szerint az őshonos kisebbségek nyelvi és kulturális védelme tagállami hatáskör. Vajon az erdélyi magyarok, baszkok, lappok miért érnek kevesebbet, mint a szexuális kisebbségi csoportokhoz tartozók vagy a migránsok? Zöldhegyi Katalin brüsszeli tudósítónk Gál Kinga európai parlamenti képviselőt kérdezte.

Teljes adás: 

Hír TV

x
Rendkívüli hír