2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Híradó 12:00

Európai híradó

Európai híradó: Donáth Anna őszinteségi rohama

Ami eddig is nyilvánvaló volt, arra most már bizonyíték is van. Donáth Anna momentumos EP-képviselő maga dicsekedett el azzal, hogy Vera Jourova biztossal háromnaponta beszélgetett telefonon. Így már érthető, hogy a Bizottság jogállamisági jelentéseiben is az ellenzéki vádak köszönnek vissza! A momentumos önleleplezésről és a jogállamiság ügyében folytatott birkózásról Hidvéghi Balázs Fideszes európai parlamenti képviselő beszélt a műsorban. Ezen kívül a római parlament vitájába is betekintést nyertek a nézők, ahol a magyar kormány bevándorlás-politikája volt a téma. Ezt követően pedig a Három Tenger Kezdeményezésről volt szó, amelynek kapcsán az észt elnök adott interjút az Európai Híradónak. Kezdjük tehát az Informátor műsorunkban megjelent beismeréssel: Donáth Anna tolmácsolásában.

  • Európai híradó: Donáth Anna őszinteségi rohama

Donáth Anna kerek-perec bevallotta, hogy nem receptekről szoktak csacsogni Jourovával hanem a magyar jogállamiságról. Tehát beszámolt a cseh biztos asszonynak csak éppen félre tájékoztatta.

A Momentum EP-képviselőjéről 2 napja egy újabb felvételt mutattunk be itt a Hír TV-n, amelyben beismerte, hogy jogállamisági kérdésben igaza van Varga Judit igazságügyi miniszternek.

Hidvéghi Balázs elmondta, bár még nem került rá sor, de ha megtörténne, hogy Vera Jurovával kéne beszélnie, elmondani neki az országokat egyenlő mércével kell nézni és nem lehet őket sértegetni.

„Nem lehet olyan kijelentéseket tennie egy európai biztosnak, mint amilyenekre ő ragadtatta magát. Az a helyzet, hogy ő hiába tagja az Európai Bizottságnak, teljesen nyilvánvalóan méltatlanná vált arra szerepre, amit neki be kellene töltenie. Neki egy elfogulatlan, objektív szereplőként kéne európai ügyekkel foglalkoznia, a szerződések felett őrködnie, ő azonban egy pártkatona. (…) Teljesen nyilvánvalóan a soroshálózat érdekeit jeleníti meg”

- fogalmazott a Fidesz Európai Parlamenti képviselője, aki Donáth Anna megnyilvánulásait cinikusnak és tisztességtelennek nevezte. 

A Németország és Oroszország közötti nemzetek közösségbe szervezésére számos kísérlet történt már a történelem során. Eddig azonban rendre kudarcba fulladtak azok a próbálkozások, amelyek ötlete kívülről jött. A Három Tenger Kezdeményezés azonban nem ilyen. A széles körű együttműködést Lengyelország szorgalmazta és már 12 ország részese a Balti államokkal együtt. A Hír TV-nek az észt elnök adott interjút a közös fellépésről.

A jövő héten Tallinban megrendezésre kerülő HTK online államfői csúcs közeledtével az észt elnök azt mondta a Hír TV-nek, hogy a kezdeményezés célja Közép- és Kelet-Európa szerepének erősítése az Európai Unión belül. Továbbá felhívta a figyelmet Észak és Dél együttműködésének fontosságára.

“Számomra a kezdeményezésből az a legérdekesebb kihívás, hogy észak és dél között a meghirdetett három kapcsolódási területet (energia, távközlés és közlekedés) összehangoltan tudnánk megvalósítani, és ezt nevezem én "smart connectivity"-nek, azaz okos összekapcsolásnak. Ez az "okos" módszer lehetővé teszi majd, hogy a három kapcsolódási terület a leghatékonyabban, a környezetvédelem szempontjait is messzemenően figyelembe véve valósítsa meg az alapítók vízióját. Ilyen regionális fejlesztésre még nem volt példa az Európai Unióban. Szerintem ez az "okos összekapcsolás" a kulcsa annak, hogy a befektetőket meg lehessen győzni arról, hogy a Három Tenger Mega projektbe érdemes beszállni”

- mondta Kersti Kaljulaid, Észtország elnöke.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Az Európai híradó adásában többek között ezek a témák szerepelnek: alig egy hónap múlva lejár az Európai Parlament mandátuma, az EP viszonya az orosz-ukrán háborúval, az elhibázott zöldpolitika miatt lázadnak a gazdák Európa-szerte, Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt. Az adás műsorvezetője Zöldhegyi Katalin, vendége Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője, a Fidesz EP-listájának vezetője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!