2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Európai híradó

Európai híradó: „A magyar emberek jólétének segítése, megóvása a cél”

A Hír TV Európai híradó című műsorának első része arról szólt, hogy a Hungary Helps, Magyarország segít elnevezésű program, hogyan járul hozzá a koronavírus elleni küzdelemhez. Deutsch Tamás pedig arról beszélt, hogy képes-e az Európai Unió megfelelő válaszokat adni a koronavírus-járványra.

  • Európai híradó: „A magyar emberek jólétének segítése, megóvása a cél”

 

Az Európai híradó vendége Azbej Tristán, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkár volt.

Azbej Tristán március végén a Facebookon jelentette be a Hungary Helps program csatlakozását a koronavírus elleni hazai küzdelemhez. Az Európai híradóból többek között az is kiderül, hogyan és milyen eszközökkel tudnak segíteni.

(..) Amíg a veszélyhelyzet fennáll nem indítunk újabb támogatásokat külföldön. Sőt: ami kapacitásunk van Magyarországra hozzuk, Magyarországon tartjuk. Három év alatt a világ számos helyén indítottunk programokat. Sokat tanultunk a nemzetközi szervezetektől is. (…) A magyar emberek jólétének segítése, megóvása a cél

– mondta az államtitkár.

A keresztényüldözés most felerősödött néhány országban.

Ahogy a politikus fogalmazott az Egyesült Államokkal egy hosszú és kemény diplomáciai munka előzte meg azt, hogy most magyar mintára indítottak keresztényeket megsegítő programot. Az egész programnak talán a legfontosabb része a személyes kapcsolattartás. Azt tapasztaltuk, hogy néha a segítséget igénylő közösségeknek többet ér a pénzügyi támogatásoknál a személyes kontakt. 

A nemzeti válaszok működnek a legjobban a koronavírus-járvány elleni küzdelemben - mondta Szijjártó Péter az Országgyűlésben. A külgazdasági és külügyminiszter rámutatott arra, hogy a brüsszeli koordináció háttérbe szorult.

A műsor második részében egy interjút láthattunk Deutsch Tamás fideszes EP-képviselővel. A politikus az Európai Uniós segítségnyújtási képességekről, valamint a kormánypártok és az ellenzék együttműködéséről - vagy ennek hiányáról fejtette ki véleményét.

(…) A koronavírus-járvány még inkább rámutatott arra, hogy a tömeges, ellenőrizetlen illegális bevándorlás, migráció az túl a gazdasági, társadalmi és kulturális biztonságpolitikai veszélyeken közegészségügyi fenyegetést is jelent

– mondta a fideszes EP-képviselője.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hatvanmillió forintos segítséget kap a leégett Hotel Silvanus

Hatvanmillió forintos segítséget kap a leégett Hotel Silvanus

Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete, a jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 embert foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, amelyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 60 millió forinttal járul hozzá.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Az Európai híradó adásában többek között ezek a témák szerepelnek: alig egy hónap múlva lejár az Európai Parlament mandátuma, az EP viszonya az orosz-ukrán háborúval, az elhibázott zöldpolitika miatt lázadnak a gazdák Európa-szerte, Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt. Az adás műsorvezetője Zöldhegyi Katalin, vendége Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője, a Fidesz EP-listájának vezetője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!