2020. február 20.,
csütörtök, Aladár, Álmos napja

Európai híradó: A magyar biztosjelölt ellen kampányolnak az ellenzéki képviselők Brüsszelben

Hír TV

2019. november 8., péntek 23:00

A magyar biztosjelölt ellen kampányolnak az ellenzéki képviselők Brüsszelben. Bár sokan lobbiztak ellene, mégis Magyarország kaphatja a szomszédság- és bővítéspolitikai biztosi posztot. A műsorban szó volt még többek között a Törökország számára több évtizede tett ígéretről, mely azóta is beváltatlan.

A magyar biztosjelölt ellen kampányolnak az ellenzéki képviselők Brüsszelben. Bár sokan lobbiztak ellene, mégis Magyarország kaphatja a szomszédság- és bővítéspolitikai biztosi posztot. Ursula Von der Leyen bizottsági elnök ugyanis erre a posztra fogadta el Várhelyi Olivér jelölését a magyar kormány részéről. Az Európai híradóban Hidvéghi Balázzsal a Fidesz európai parlamenti képviselőjével összegezzük a politikai krimi eddigi fordulatait és jövőbeni kilátásait.

"Ami a magyar ellenzéket illeti, ők ugyanott vannak, ahol eddig is voltak, ők támadják Magyarország jelöltjét. Ahogy korábban Trócsányi Lászlót támadták hazugságokkal, úgy most Vérhelyi Olivért is elkezdték támadni."

- jegyezte meg Hidvégi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A műsorban szó volt még többek között Törökország és az Európai Unió viszonyáról.

Vagy nem mérték fel a hatásait, vagy eleve nem gondolták komolyan Törökország uniós csatlakozását azok az európai politikusok, akik ezt az ötletet felvetették, majd évtizedeken át, mint valós lehetőségről beszéltek róla. Ez a könnyelműen tett ígéret jelentős szerepet játszott az európai-török kapcsolatok megromlásában. A keserű ébredés odáig vezetett, hogy már a Törökországot irányító elit sem lelkesedik annyira Európáért. Hazájukat inkább tennék már a balkáni, a közel-keleti és a közép-ázsiai térség vezető erejévé, mintsem Európa hátsó udvarává.

Teljes adás:

Hír TV