2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Európai híradó: A mai magyar baloldal nemzetközi gyámság alá helyezte önmagát

Hír TV

2019. július 13., szombat 06:39

Keresetlen szavakkal egy keresetlen gesztusról: interjú Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselővel, aki szerint ellenzéki kollégái nem érnek célt áskálódásukkal. Görögországban megnyerte az előrehozott parlamenti választást az ellenzéki jobbközép Új Demokrácia, holott a szocialistákkal együtt ők a fő felelősei az ország eladósításának. Kiriakosz Micotakisz miniszterelnök mozgástere pedig szinte minimális. A Hír TV Európai híradó című műsorában ma ezekkel a témákkal foglalkozunk.

„Baloldali magyar képviselőtársaink rútul jártak”

– így reagált Hölvényi György KDNP-s RP-képviselő a Hír TV brüsszeli tudósítójának azon kérdésére, mit szól a magyar ellenzék lejárató kampányához a fideszes képviselők pozícióit illetően.  

„A magyar választók akaratát semmibe véve egy nagyon csúnya aknamunkába kezdtek, amit itt a folyosón – egy évtizede itt vagyok már én is – a párját ritkítja”

– nyilatkozta a magyar EP-képviselő.

„Ez a fajta furkálódás áskálódás a saját ország bélivel szemben, aki ráadásul  nem csak megnyerte, hanem ’nagyon megnyerte’ a választásokat ez páratlan, ez szomorú, ez vacak”

– tette hozzá.

Az interjú után Görögországról volt szó, egy országról "rövid emlékezettel, és minimális mozgástérrel". 

Az ellenzéki Új Demokrácia párt nyerte az előrehozott parlamenti választást, amelynek miniszterelnök-jelöltje, Kiriakosz Micotakisz a megszorítások befejezésével és adócsökkentéssel kampányolt. Pedig a Görögországot évtizedekre eladósító, felelőtlen költekezés fő felelőse pont az Új Demokrácia párt volt együtt a Pánhellén Szocialista Mozgalommal. A hitelezők azonnal jelezték, hogy elődje minden korábbi vállalását teljesítenie kell az új kabinetnek is.

A demokrácia szülőhazájában rendeztek előrehozott parlamenti választást, július 7-én vasárnap.

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök május végén jelentette be, hogy három hónappal előrehozzák az esedékes parlamenti választásokat, miután pártja, a Sziriza mind az európai parlamenti választásokon, mind a görög helyhatósági választásokon veszített, az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia párt pedig diadalmaskodott.

A teljes adás: 

Hír TV