2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Európai híradó

Európai híradó: A mai magyar baloldal nemzetközi gyámság alá helyezte önmagát

Keresetlen szavakkal egy keresetlen gesztusról: interjú Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselővel, aki szerint ellenzéki kollégái nem érnek célt áskálódásukkal. Görögországban megnyerte az előrehozott parlamenti választást az ellenzéki jobbközép Új Demokrácia, holott a szocialistákkal együtt ők a fő felelősei az ország eladósításának. Kiriakosz Micotakisz miniszterelnök mozgástere pedig szinte minimális. A Hír TV Európai híradó című műsorában ma ezekkel a témákkal foglalkozunk.

  • Európai híradó: A mai magyar baloldal nemzetközi gyámság alá helyezte önmagát

„Baloldali magyar képviselőtársaink rútul jártak”

– így reagált Hölvényi György KDNP-s RP-képviselő a Hír TV brüsszeli tudósítójának azon kérdésére, mit szól a magyar ellenzék lejárató kampányához a fideszes képviselők pozícióit illetően.  

„A magyar választók akaratát semmibe véve egy nagyon csúnya aknamunkába kezdtek, amit itt a folyosón – egy évtizede itt vagyok már én is – a párját ritkítja”

– nyilatkozta a magyar EP-képviselő.

„Ez a fajta furkálódás áskálódás a saját ország bélivel szemben, aki ráadásul  nem csak megnyerte, hanem ’nagyon megnyerte’ a választásokat ez páratlan, ez szomorú, ez vacak”

– tette hozzá.

Az interjú után Görögországról volt szó, egy országról "rövid emlékezettel, és minimális mozgástérrel". 

Az ellenzéki Új Demokrácia párt nyerte az előrehozott parlamenti választást, amelynek miniszterelnök-jelöltje, Kiriakosz Micotakisz a megszorítások befejezésével és adócsökkentéssel kampányolt. Pedig a Görögországot évtizedekre eladósító, felelőtlen költekezés fő felelőse pont az Új Demokrácia párt volt együtt a Pánhellén Szocialista Mozgalommal. A hitelezők azonnal jelezték, hogy elődje minden korábbi vállalását teljesítenie kell az új kabinetnek is.

A demokrácia szülőhazájában rendeztek előrehozott parlamenti választást, július 7-én vasárnap.

Alekszisz Ciprasz miniszterelnök május végén jelentette be, hogy három hónappal előrehozzák az esedékes parlamenti választásokat, miután pártja, a Sziriza mind az európai parlamenti választásokon, mind a görög helyhatósági választásokon veszített, az ellenzéki, konzervatív Új Demokrácia párt pedig diadalmaskodott.

A teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Az Európai híradó adásában többek között ezek a témák szerepelnek: alig egy hónap múlva lejár az Európai Parlament mandátuma, az EP viszonya az orosz-ukrán háborúval, az elhibázott zöldpolitika miatt lázadnak a gazdák Európa-szerte, Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt. Az adás műsorvezetője Zöldhegyi Katalin, vendége Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője, a Fidesz EP-listájának vezetője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!