2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Európai híradó

Európai híradó: „A bajokra még inkább ráfejel ez az uniós javaslat”

Csaknem 300 milliárd eurós javaslatcsomagot jelentett be az Európai Bizottság az energiahatékonyság és a megújuló energia támogatására. Ursula von der Leyen azt is hangsúlyozta, hogy az Uniónak a lehető leggyorsabban csökkentenie kell az Oroszországtól való energiafüggőségét.

A három lépésből álló program szerint Európa 2027-re megszünteti az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőségét és felgyorsítja a zöld energiára való átállást. § Oroszország szállítja Európa földgázának 40 százalékát és olajimportjának 27 százalékát. A brüsszeli tervvel Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke szerint elérhető, hogy a tagországok máshonnan importálják a gázt, gyorsabban terjedhessenek a megújuló energiák és többet foglalkozzanak az energiamegtakarítással.

A gigantikus összegű új brüsszeli csomagról Deutsch Tamás EP-képviselőt Zöldhegyi Katalin kérdezte Brüsszelben. A politikus átgondolatlannak és megvalósíthatatlannak nevezte az uniós tervet.

Adásunk második felében pedig Bocskor Andrea EP-képviselő a kárpátaljai helyzetről beszélt.

Teljes adás: 

További epizódok

Európai híradó: Brüsszel-Budapest kötélhúzás a helyreállítási terv

A műsorban ezúttal Győri Enikő és Bocskor Andrea európai parlamenti képviselőket kérdeztük. 2022. július 03.

Európai híradó: Az uniós tagországok vezetői megállapodtak Ukrajna és Moldova tagjelöltségéről

Bojkottálja Bulgária a csatlakozási tárgyalások megkezdését Észak-Macedóniával és Bulgáriával. Nyugat-balkáni vezetők szerint ez komoly csapást mér az unió hitelességére. 2022. június 26.

Európai híradó: Navracsics Tibor - Tárgyalnunk kell és fogunk is

A HírTV Európai híradó című műsorának Navracsics Tibor, területfejlesztésért és uniós pénzek felhasználásáért felelős miniszter volt a vendége. 2022. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!