2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Európai híradó

Európai híradó: 15 uniós tagállam csatlakozott a Magyarország elleni perhez

Az Európai híradóban Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta, a köznevelés az unió alapszerződése szerint nemzeti hatáskör. Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodájának vezetője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a genderlobbit nem érdeklik a gyerekek jogai.

  • Európai híradó: 15 uniós tagállam csatlakozott a Magyarország elleni perhez

Egyértelmű, hogy az európai uniós szerződések és a kompetenciák megosztása értelmében a köznevelés tagállami hatáskör - mondta a hallgatóságnak Varga Judit egy konferencián. Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy vannak olyan országok, amelyek képesek értelmezni a jogszabályt és nem esnek áldozatául a nemzetközi genderlobbinak.

Az igazságügyi miniszter hozzátette precedens nélküli, hogy 15 állam a bizottság oldalán megtámad egy országot. Kiemelte azt is, hogy idén még nem számít ítéletre, azonban mint fogalmazott, a kormány ott lesz a bíróságon és a tavaly áprilisi parlamenti választás eredményének megfelelően védeni fogja a magyar érdekeket.

A hazánkat az európai Bíróságon keresztül megtámadó 15 államot nem érdeklik a gyerekek, csak az, hogy a gyerekeken keresztül a genderpolitikát előtérbe tudják helyezni - ezt már Frank Füredi mondta ugyanezen a konferencián.

A szociológus hozzátette, a hazánkat beperlő uniós tagállamokat nem érdekli a jogszabály tartalma. Az viszont igen, hogy megmutassák a világnak, ők is Magyarország és a magyar gyermeknevelési elvek ellen vannak.

További témáink:

  • Jól haladnak az uniós pénzek kifizetéséről szóló tárgyalások. Exkluzív interjút adott a HírTV-nek Didier Reynders igazságügyi biztos. Megerősítette, hogy az igazságügyi reformok terén előrelépést értek el a magyar kormánnyal.
  • Magyarország továbbra is számíthat támadásra az Európai Parlamentben. Interjú Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz uniós parlamenti képviselőjével. 
  • Ukrajna megmentése háború idején. Zöldhegyi Katalinnak Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztos nyilatkozott. 
  • Európai konzervatív képviselők tiltakoznak az Európai Parlament épületében rendezett provokatív, keresztényeket sértő kiállítás miatt. A tárlatot egy baloldali svéd bevándorlás-párti és LMBTQ aktivista képviselő kezdeményezésre rendezték.

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!