2023. 09. 24. Vasárnap Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Európai híradó

Európai híradó: 15 uniós tagállam csatlakozott a Magyarország elleni perhez

Az Európai híradóban Varga Judit igazságügyi miniszter azt mondta, a köznevelés az unió alapszerződése szerint nemzeti hatáskör. Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium brüsszeli irodájának vezetője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a genderlobbit nem érdeklik a gyerekek jogai.

  • Európai híradó: 15 uniós tagállam csatlakozott a Magyarország elleni perhez

Egyértelmű, hogy az európai uniós szerződések és a kompetenciák megosztása értelmében a köznevelés tagállami hatáskör - mondta a hallgatóságnak Varga Judit egy konferencián. Az igazságügyi miniszter kiemelte, hogy vannak olyan országok, amelyek képesek értelmezni a jogszabályt és nem esnek áldozatául a nemzetközi genderlobbinak.

Az igazságügyi miniszter hozzátette precedens nélküli, hogy 15 állam a bizottság oldalán megtámad egy országot. Kiemelte azt is, hogy idén még nem számít ítéletre, azonban mint fogalmazott, a kormány ott lesz a bíróságon és a tavaly áprilisi parlamenti választás eredményének megfelelően védeni fogja a magyar érdekeket.

A hazánkat az európai Bíróságon keresztül megtámadó 15 államot nem érdeklik a gyerekek, csak az, hogy a gyerekeken keresztül a genderpolitikát előtérbe tudják helyezni - ezt már Frank Füredi mondta ugyanezen a konferencián.

A szociológus hozzátette, a hazánkat beperlő uniós tagállamokat nem érdekli a jogszabály tartalma. Az viszont igen, hogy megmutassák a világnak, ők is Magyarország és a magyar gyermeknevelési elvek ellen vannak.

További témáink:

  • Jól haladnak az uniós pénzek kifizetéséről szóló tárgyalások. Exkluzív interjút adott a HírTV-nek Didier Reynders igazságügyi biztos. Megerősítette, hogy az igazságügyi reformok terén előrelépést értek el a magyar kormánnyal.
  • Magyarország továbbra is számíthat támadásra az Európai Parlamentben. Interjú Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz uniós parlamenti képviselőjével. 
  • Ukrajna megmentése háború idején. Zöldhegyi Katalinnak Várhelyi Olivér szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztos nyilatkozott. 
  • Európai konzervatív képviselők tiltakoznak az Európai Parlament épületében rendezett provokatív, keresztényeket sértő kiállítás miatt. A tárlatot egy baloldali svéd bevándorlás-párti és LMBTQ aktivista képviselő kezdeményezésre rendezték.

Teljes adás: 

 

További epizódok

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

Európai híradó: Tarthatatlan a migrációs helyzet a magyar-szerb határon

A Vajdaságba is várnák Ursula Von der Leyent, hogy személyesen tapasztalja meg az illegális migráció okozta állapotokat. A határmenti településeken mindennaposak a migránsok közötti összecsapások. 2023. szeptember 24.
Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Európai híradó - Hidvéghi Balázs: Ukrajna kapcsán Európa óriási áldozatot vállal és vár el az állampolgáraitól

Az Európai Híradó legújabb adásában Zöldhegyi Katalin Hidvéghi Balázzsal, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével, Várhelyi Olivérrel, ez Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával és Győri Enikővel, a a Fidesz EP-képviselőjével beszélgetett. 2023. szeptember 17.
Európai híradó: Magyarország az uniós forrásokra vár, míg az EU befizetéseket kér a tagállamoktól

Európai híradó: Magyarország az uniós forrásokra vár, míg az EU befizetéseket kér a tagállamoktól

A Fidesz európai parlamenti csoportja módosítaná a 2024-es uniós költségvetést, hogy a Magyarországnak járó pénzeket ne költhessék el másra. 2023. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Európai híradó: Újabb uniós támogatás Ukrajnának

Az ukrajnai emberek bátorsága, ereje és kitartó reménye az egyesült Európa békéjének és jólétének jövőjében ösztönzést jelent minden európai számára – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke az ukrán függetlenség napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!