2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Európai híradó

Európai híradó: 100 év után is lehet expanzív politikában gondolkodni

  • Európai híradó: 100 év után is lehet expanzív politikában gondolkodni

SIKER A VAJDASÁGBAN

Az összes elszakított nemzetrésznek példát mutattak a Délvidéken: a vajdasági magyar szavazatokat nem osztotta meg a széthúzás. A Vajdasági Magyar Szövetség, egyedüli magyar pártként, megduplázta képviselői számát a belgrádi parlamentben, emellett erős tartományi és önkormányzati pozíciókat is szerzett. Az Európai Híradóban Deli Andor vajdasági fideszes európai parlamenti képviselő elemzi a siker okait.

„Egy történelmi győzelemnek nevezhetjük ezt az eredményt, amit a vajdasági magyar közösség és a vajdasági magyar szövetség, mint ennek a közösségnek az összefogó ereje valósított meg ezen a választáson. (…) Ez a kimagasló erős eredmény egyfajta üzenet, hogy 100 év után is lehet expanzív politikában gondolkodni, sőt meg is lehet gyakorlatban valósítani”

- mondta Deli Andor, a Fidesz Európai Parlamenti képviselője.

 

ELNÖKVÁLASZTÁS LENGYELORSZÁGBAN

Papíron egy jobboldali és egy méginkább jobboldali jelölt a két fő esélyese a lengyel elnökválasztás első fordulójának. Az újraválasztásért kampányoló Andrzej Duda elnök vezet ugyan az ellenzéki varsói polgármester, Rafal Trzaskowski előtt, de a második fordulóban már minden nyitott. Az Európai Híradóban Rosonczy Kovács Mihály Lengyelország-szakértőt kérdeztük.

„A választások eltolásának a legnagyobb nyertese a legnagyobb ellenzéki párt, a Polgári Platform, illetve a Polgári Platform köré szervezett Polgári Koalíció volt. Az ő eredeti jelöltjük Malgorzata Kidawa-Blonska rossz kampányt folytatott februártól. Erőtlen volt, illetve a választások bojkottjával fenyegetett, amikor szó volt róla, hogy esetleg levélszavazatok útján tartanák meg és emiatt a támogatottsága 5% körülire süllyedt”

- mondta Rosonczy-Kovács Mihály, a Nézőpont Intézet elemzője.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Európai híradó – Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt + videó

Az Európai híradó adásában többek között ezek a témák szerepelnek: alig egy hónap múlva lejár az Európai Parlament mandátuma, az EP viszonya az orosz-ukrán háborúval, az elhibázott zöldpolitika miatt lázadnak a gazdák Európa-szerte, Brüsszel migránspaktumot akar elfogadni az EP-választás előtt. Az adás műsorvezetője Zöldhegyi Katalin, vendége Deutsch Tamás, a Fidesz delegációvezetője, a Fidesz EP-listájának vezetője volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!