2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Híradó 12:00

Csörte

Csörte: Új szintet lépve újabb mélységbe süllyedt az ellenzéki botránypolitizálás

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Megzavarta a miniszterelnök parlamenti felszólalását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján. Valóban kimeríthetetlen az ellenzéki botránypolitizálási eszköztár? Négy vitapartner: a pást baloldalán Pulai András és Horn Gábor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Nagy Ervin.

  • Csörte: Új szintet lépve újabb mélységbe süllyedt az ellenzéki botránypolitizálás

Úgy tűnik, hogy folytatódik ellenzéki botránypolitizálás – hívta fel rá a figyelmet Nagy Ervin a jelenleg függetlenként politizáló Hadházy Ákos legutóbbi parlamenti akciója kapcsán. A filozófus szerint a véleménynyilvánítás szabadságának van egy korlátja és végre meg kellene húzni egy határt. Kiemelte, Hadházy Ákos a Fidesz ellenzékéből indult a Fideszen belül, majd LMP-s lett, utána független, most pedig már anarchistává lépett elő.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke egyáltalán nem érzi tragikusnak az ellenzéki képviselő parlamenti viselkedését, ugyanakkor kiemelte, az félelemkeltő volt, hogy fideszes politikusok – szavai szerint – megtámadták Hadházy Ákost. Az egykori SZDSZ-es képviselő állítja, a kormánypárti honatyák önbíráskodást követtek el. Horn Gábor hozzátette: ebben az Országgyűlésben sokan mutogattak már fel táblákat, sőt csúnyán is beszéltek.

Lehazaárulózni az ellenzéket, az egy sokkal csúnyább dolog, mint lóf@szozni, ezt ki lehet mondani

– jelentette ki.

Horn Gábor szerint egy abszurd országban élünk és ez a helyzet oda vezet, hogy elkerülhetetlené válik az olyan ellenzéki eszközök használata, amelyek erre rá is mutatnak.

Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója a Borkai-ügyet hozta fel, hiszen meglátása szerint a győri polgármester botránya után szinte természetesnek hat a káromkodás a parlamentben.

Az elemző úgy látja, Hadházy a maga módján azt akarta kifejezni, hogy mit üzentek a választók a miniszterelnöknek az október 13-i önkormányzati választáson.

A kijelentésre reagálva Gajdics Ottó leszögezte, 1,8 millió ember szavazott a kormány politikájára, 1,3 millió pedig nem.

A választók elmondták, hogy mit gondolnak, Hadházy Ákos pedig a táblákon a saját ostobaságát mutogatta.

A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztőjének meggyőződése, hogy a társadalom – függetlenül attól, hogy ellenzéki-e vagy kormánypárti – nagy többsége józan és a botránypolitizálást egyszerűen nem tolerálja. Gajdics Ottó szerint,

ami történt, az valójában a választópolgárokra nézve megalázó.

Ilyen eszközök lesznek még, nem kell ezen csodálkozni, az ellenzék helyesen teszi, ha nem csak a hagyományos, egyre beszűkülő eszközökkel harcol – reagált az elhangzottra Horn Gábor.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!