2020. február 28.,
péntek, Ákos, Bátor napja

Csörte: Új szintet lépve újabb mélységbe süllyedt az ellenzéki botránypolitizálás

Horn Gábor szerint számíthatunk további felháborító akciókra, de ezen nem is kell csodálkozni

Hír TV

2019. október 23., szerda 21:53

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Megzavarta a miniszterelnök parlamenti felszólalását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján. Valóban kimeríthetetlen az ellenzéki botránypolitizálási eszköztár? Négy vitapartner: a pást baloldalán Pulai András és Horn Gábor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Nagy Ervin.

Úgy tűnik, hogy folytatódik ellenzéki botránypolitizálás – hívta fel rá a figyelmet Nagy Ervin a jelenleg függetlenként politizáló Hadházy Ákos legutóbbi parlamenti akciója kapcsán. A filozófus szerint a véleménynyilvánítás szabadságának van egy korlátja és végre meg kellene húzni egy határt. Kiemelte, Hadházy Ákos a Fidesz ellenzékéből indult a Fideszen belül, majd LMP-s lett, utána független, most pedig már anarchistává lépett elő.

Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke egyáltalán nem érzi tragikusnak az ellenzéki képviselő parlamenti viselkedését, ugyanakkor kiemelte, az félelemkeltő volt, hogy fideszes politikusok – szavai szerint – megtámadták Hadházy Ákost. Az egykori SZDSZ-es képviselő állítja, a kormánypárti honatyák önbíráskodást követtek el. Horn Gábor hozzátette: ebben az Országgyűlésben sokan mutogattak már fel táblákat, sőt csúnyán is beszéltek.

Lehazaárulózni az ellenzéket, az egy sokkal csúnyább dolog, mint lóf@szozni, ezt ki lehet mondani

– jelentette ki.

Horn Gábor szerint egy abszurd országban élünk és ez a helyzet oda vezet, hogy elkerülhetetlené válik az olyan ellenzéki eszközök használata, amelyek erre rá is mutatnak.

Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója a Borkai-ügyet hozta fel, hiszen meglátása szerint a győri polgármester botránya után szinte természetesnek hat a káromkodás a parlamentben.

Az elemző úgy látja, Hadházy a maga módján azt akarta kifejezni, hogy mit üzentek a választók a miniszterelnöknek az október 13-i önkormányzati választáson.

A kijelentésre reagálva Gajdics Ottó leszögezte, 1,8 millió ember szavazott a kormány politikájára, 1,3 millió pedig nem.

A választók elmondták, hogy mit gondolnak, Hadházy Ákos pedig a táblákon a saját ostobaságát mutogatta.

A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztőjének meggyőződése, hogy a társadalom – függetlenül attól, hogy ellenzéki-e vagy kormánypárti – nagy többsége józan és a botránypolitizálást egyszerűen nem tolerálja. Gajdics Ottó szerint,

ami történt, az valójában a választópolgárokra nézve megalázó.

Ilyen eszközök lesznek még, nem kell ezen csodálkozni, az ellenzék helyesen teszi, ha nem csak a hagyományos, egyre beszűkülő eszközökkel harcol – reagált az elhangzottra Horn Gábor.

Teljes adás:

Hír TV