2020. október 21.,
szerda, Orsolya napja

Csörte: Saját játékát rontotta el Vera Jourová

Hír TV

2020. szeptember 30., szerda 20:56

Korrupció, civilek, igazságszolgáltatás, média - ezeken a területeken állapított meg hiányosságokat az Európai Bizottság hazánkat érintő jogállamisági jelentése. A kormány szerint abszurd és valótlan, az ellenzék erre úgy reagált, Orbán Viktorék megbuktak Európaiságból. Milyen hatása lehet a jelentésnek? Többek között erről is kifejtették véleményüket M. Dobos Marianne vendégei a Hír TV Csörte című műsorában.

Szerintetek Vera Jourová kilépett a szerepéből, amikor ilyen megállapítást tett? - tette fel első kérdését a műsorvezető. 

Mráz Ágozton Sámuel reagált elsőként a műsorvezető kérdésére, ahogy fogalmazott: Igen, én ott folytatnám, ahol Dömötör Csaba abbahagyta a jogállamiság azt jelenti, hogy a szerződéseket be kell tartani és ott le van írva, hogy függetlennek kell lennie a biztosnak, szó szerint senkitől semmilyen utasítást nem fogadhat el (…) ezt a hibát követte el.

Egyébként a saját játékát rontotta el Vera Jourová. Most kitalálták, hogy az objektív-független nagy elemzést megírják Magyarországról. Ezzel szemben mindenki számára egyértelmű, hogy egy politikai pamflett született, egy második Sargentini-jelentés.

– tette hozzá a Nézőpont Intézet igazgatója.

Szakonyi Péter újságírót követően Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke fejtette ki véleményét.

Azt gondolom, hogy senkinek nem vitathatja el azt a jogát még Orbán Viktor se egy európai politikustól se, (itt egy politikusról, nem egy bürokratáról van szó),  hogy neki véleménye legyen arról, hogy Magyarországon mi történik. Különösen akkor, ha megvizsgálta, és arra a következtetésre jutott, hogy a magyar demokráciával komoly bajok vannak.

 Végül Gajdics Ottó is elmondta, mit gondol a történtekről: 

Jourová asszonynak tulajdonképpen igaza van. A magyar társadalom egy jelentős része el van zárva az igazi információktól. Ezért a szavazófülkékben össze-vissza cselekszik. Nem tudja, mit csinál. Nyilván ezért választották meg Karácsony Gergelyt, Niedermüller Pétert, vagy a hódmezővásárhelyi polgármestert. Vagy talán mégsincs igaza és egyáltalán szóba sem jöhet, hogy Magyarországon a kormánykritikus hangoknak nincsen elég terepe?

Teljes adás: 

Hír TV

 

 

x
Rendkívüli hír