2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

Csörte: Pesty Lászlóék fantasztikus munkát végeznek

Hír TV

2021. február 3., szerda 21:50

Egyetemfejlesztés - öncélú hatalomkiépítés az oktatásban vagy korszerűsítés mindenkinek? Aztán rendkívüli parlamenti nap, ami nem tartott sokáig. Nemzeti kisebbségek védelme - összegyűltek az aláírások, de lesz-e hatása Brüsszelben?

Ezek voltak a mai Csörte főbb témái, melyekről Fodor Gáborral, a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítójával, Gerő András történésszel, a Habsburg Történeti Intézet igazgatójával, G. Fodor Gáborral, a Századvég Alapítvány elnökével és Gajdics Ottóval, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztőjével beszélgetett a műsorvezető M. Dobos Marianne.

„A helyzet az, hogy a jogok nem maguktól vannak, hanem ki kell vívni őket általában, mindig. Az most persze nem mindegy, hogy hogyan vívjuk ki, mert lehetőség szerint ne háborúval és ne halálos áldozatokkal vívjuk ki, de az, hogy aláírást gyűjtsünk egy petícióval, az abszolút belefér ebbe a történetbe.”

- hangsúlyozta Fodor Gábor.

„Az a kiábrándító tapasztalatom van, hogy például a gender emancipáció ügye jobban halad. Tehát most majd a jogállamiság kritériumai között lesz, hogy akkor most mi van a melegházassággal, a gender kérdéssel, stb., de nem biztos, hogy ott lesz a kisebbségi autonómia ügye.”

- tette hozzá G. Fodor Gábor.

Hír TV