2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Csörte

Csörte: Orbán Viktor volt Soros legrosszabb befektetése

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Hova tovább Európa, magyar és közösségi szempontból? Négy vitapartner: a pást baloldalán Fodor Gábor és Gerő András, a jobboldalon pedig Mráz Ágoston Sámuel és Gajdics Ottó.

  • Csörte: Orbán Viktor volt Soros legrosszabb befektetése

Az EU szuverenitása legalább olyan fontos, mint egy nemzeti szuverenitásnak a megvédése – erről Schmindt Mária beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A Terror Háza Múzeum főigazgatója utalva Soros György amerikai tőzsdespekulánsra kijelentette, az Uniónak is tudomásul kell vennie, hogy a döntéshozatala átkerül olyan parlamenti képviselőknek a kezébe, akik esetleg másokat is szolgálnak közben vagy másoknak is rajta vannak a fizetési listáján

M. Dobos Marianne azon felvetésére, hogy Soros György vagy az ő hálózata valóban ekkora befolyással van-e az Európai Unióra, Gajdics Ottó elmondta,Soros egy szimbóluma annak a folyamatnak, ami több ponton megfigyelhető a világon és nem csak az európai politikában.

Ahogy Schmidt Mária fogalmazott, a demokratikus felhatalmazás nélküli szervezetek és azok képviselői megpróbálnak befolyással lenni egy ország vagy akár egy unió, egy egész kontinens életére, belebeszélnek a belpolitikába olyanok, akiket a kutya nem választott meg arra, hogy belebeszéljenek – tette hozzá a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

Gajdics Ottó szerint

Soros valóban csak egy szimbóluma annak, ami a világban zajlik, de ami a világban zajlik a szuverenista állásfoglalás szerint elfogadhatatlan, ebből fakadnak ezek a konfliktusok és ezek a viták.

Fodor Gábor úgy látja, amit Gajdics Ottó felvázolt, az összeesküvés-elmélet.

Soros György szimbólum, de nagyon is valóságos szereplő (…) differenciáltabb a világ annál, hogy azt lehessen mondani, valakik Soros György ösztöndíjasai voltak és kaptak tőle támogatást, akkor ők már ott vannak a fizetései listán (…) Az Európai Unió nem úgy táncol, ahogy Soros fütyül, nem ez a helyzet az Európai Unióval,

Soros György egy ember, aki persze, hogy próbálja befolyásolni, ilyen a modern politika, persze, hogy a civilszervezetek próbálják befolyásolni a politikát, politikát csak azok csinálhatnak, akik hivatásos politikusok?

– tette fel a kérdést Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója s hozzászólásakor megjegyezte, maga Orbán Viktor is Soros György ösztöndíjasa volt, mégsem vált a támogatójává.

Az elhangzottra reagálva Mráz Ágoston Sámuel emlékeztetett, egyszer megkérdezték Sorost Orbán Viktor ösztöndíjáról, aki erre azt válaszolta:

az volt élete legrosszabb befektetése.

Ez a kijelentés helytálló is, hiszen egy spekulánsról van szó, aki mindig a hozamot nézi a befektetéseinél a Nézőpont igazgatójának közlése szerint.

Orbán Viktor felismerte, hogy nem egy filantrópról van szó, hanem egy befolyásszerzésre törekvő emberről (…) aki a befeketésétől a jövő elitjének képzését várja tőle és bizony, Orbán Viktor esetében rossz befektetése volt

– közölte Mráz Ágoston Sámuel.

A spekuláns és az EU kapcsolatával összefüggésben az elemző megjegyezte, valóban nem Soros irányítja az Európai Uniót, ugyanakkor Soros célja, hogy olyan legyen a közösség, amit ő irányít, de ebben akadályt képeznek az olyan politikusok, mint a magyar miniszterelnök és a nemzetállamok. Hozzátette: Sorosnak olyan víziója van, ami elfelejti a nemzeti szuverenitást, szeretne egy ilyen uniót létrehozni, azt az elitet próbálja megteremteni, ami legyőzi a nemzetállamokat.

A 2020-as év arról szólt, hogy kiderült, hogy még mindig a nemzetállamok irányítják és a nemzetállamok képesek is irányítani az Európai Unió

– hívta fel rá a figyelmet a Nézőpont igazgatója.

Gerő András leszögezte, szabadság van, mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz, ami határtalan. A Habsburg Történeti Intézet igazgatója, aki 29 évig tanított a Közép-európai Egyetemen megjegyezte, neki soha senki nem mondta meg, hogyan kell gondolkodnia, senkitől semmilyen utasítást nem kapott, nem rángatták dróton.

Teljes adás:

Adásunk második felében arról esett szó, hogy az egészségügyi dolgozók oltását bírálja az orvosi kamara, az ellenzék pedig az oltási terv gyorsabb ütemezését és az oltotti kör bővítését követeli.

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!