2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Csörte: Orbán Viktor volt Soros legrosszabb befektetése

2021. január 6., szerda 21:50

Egy moderátor: M. Dobos Marianne. A téma: Hova tovább Európa, magyar és közösségi szempontból? Négy vitapartner: a pást baloldalán Fodor Gábor és Gerő András, a jobboldalon pedig Mráz Ágoston Sámuel és Gajdics Ottó.

Az EU szuverenitása legalább olyan fontos, mint egy nemzeti szuverenitásnak a megvédése – erről Schmindt Mária beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A Terror Háza Múzeum főigazgatója utalva Soros György amerikai tőzsdespekulánsra kijelentette, az Uniónak is tudomásul kell vennie, hogy a döntéshozatala átkerül olyan parlamenti képviselőknek a kezébe, akik esetleg másokat is szolgálnak közben vagy másoknak is rajta vannak a fizetési listáján

M. Dobos Marianne azon felvetésére, hogy Soros György vagy az ő hálózata valóban ekkora befolyással van-e az Európai Unióra, Gajdics Ottó elmondta,Soros egy szimbóluma annak a folyamatnak, ami több ponton megfigyelhető a világon és nem csak az európai politikában.

Ahogy Schmidt Mária fogalmazott, a demokratikus felhatalmazás nélküli szervezetek és azok képviselői megpróbálnak befolyással lenni egy ország vagy akár egy unió, egy egész kontinens életére, belebeszélnek a belpolitikába olyanok, akiket a kutya nem választott meg arra, hogy belebeszéljenek – tette hozzá a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

Gajdics Ottó szerint

Soros valóban csak egy szimbóluma annak, ami a világban zajlik, de ami a világban zajlik a szuverenista állásfoglalás szerint elfogadhatatlan, ebből fakadnak ezek a konfliktusok és ezek a viták.

Fodor Gábor úgy látja, amit Gajdics Ottó felvázolt, az összeesküvés-elmélet.

Soros György szimbólum, de nagyon is valóságos szereplő (…) differenciáltabb a világ annál, hogy azt lehessen mondani, valakik Soros György ösztöndíjasai voltak és kaptak tőle támogatást, akkor ők már ott vannak a fizetései listán (…) Az Európai Unió nem úgy táncol, ahogy Soros fütyül, nem ez a helyzet az Európai Unióval,

Soros György egy ember, aki persze, hogy próbálja befolyásolni, ilyen a modern politika, persze, hogy a civilszervezetek próbálják befolyásolni a politikát, politikát csak azok csinálhatnak, akik hivatásos politikusok?

– tette fel a kérdést Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója s hozzászólásakor megjegyezte, maga Orbán Viktor is Soros György ösztöndíjasa volt, mégsem vált a támogatójává.

Az elhangzottra reagálva Mráz Ágoston Sámuel emlékeztetett, egyszer megkérdezték Sorost Orbán Viktor ösztöndíjáról, aki erre azt válaszolta:

az volt élete legrosszabb befektetése.

Ez a kijelentés helytálló is, hiszen egy spekulánsról van szó, aki mindig a hozamot nézi a befektetéseinél a Nézőpont igazgatójának közlése szerint.

Orbán Viktor felismerte, hogy nem egy filantrópról van szó, hanem egy befolyásszerzésre törekvő emberről (…) aki a befeketésétől a jövő elitjének képzését várja tőle és bizony, Orbán Viktor esetében rossz befektetése volt

– közölte Mráz Ágoston Sámuel.

A spekuláns és az EU kapcsolatával összefüggésben az elemző megjegyezte, valóban nem Soros irányítja az Európai Uniót, ugyanakkor Soros célja, hogy olyan legyen a közösség, amit ő irányít, de ebben akadályt képeznek az olyan politikusok, mint a magyar miniszterelnök és a nemzetállamok. Hozzátette: Sorosnak olyan víziója van, ami elfelejti a nemzeti szuverenitást, szeretne egy ilyen uniót létrehozni, azt az elitet próbálja megteremteni, ami legyőzi a nemzetállamokat.

A 2020-as év arról szólt, hogy kiderült, hogy még mindig a nemzetállamok irányítják és a nemzetállamok képesek is irányítani az Európai Unió

– hívta fel rá a figyelmet a Nézőpont igazgatója.

Gerő András leszögezte, szabadság van, mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz, ami határtalan. A Habsburg Történeti Intézet igazgatója, aki 29 évig tanított a Közép-európai Egyetemen megjegyezte, neki soha senki nem mondta meg, hogyan kell gondolkodnia, senkitől semmilyen utasítást nem kapott, nem rángatták dróton.

Teljes adás:

Adásunk második felében arról esett szó, hogy az egészségügyi dolgozók oltását bírálja az orvosi kamara, az ellenzék pedig az oltási terv gyorsabb ütemezését és az oltotti kör bővítését követeli.

HírTV