2021. január 28.,
csütörtök, Károly, Karola napja

Csörte: Orbán Viktor nincs egyedül

Hír TV

2020. július 8., szerda 21:55

Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt. Ne mondja meg a nyugat a keletnek, hogy hogyan éljünk. Többek között ezeket mondta Orbán Viktor az Európa cenzúrázatlanul című nemzetközi konferencián. Új stratégia kell az unió életében, hogy a jelen krízisre megfelelő válaszok születhessenek. Na de milyen legyen az pontosan? Mennyire rendeződik át a politikai színtér a Brexit és a Covid-19 világjárvány miatt? Ezek is olyan kérdések, melyekről a műsorvezető M. Dobos Marianne beszélgetett vendégeivel, Závecz Tiborral, Szakonyi Péterrel, Mráz Ágoston Sámuellel és Gajdics Ottóval.

„Jelen pillanatban azt látjuk, hogy az agyonszajkózott liberális baloldali álláspont mellé most megszólalt egy nagyon markáns nemzeti konzervatív álláspont Európa ügyieről.”

- mondta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Szerintem az lehet a konszenzus a különböző politikai erők között, hogy kettő dolog, a járvány kezelése és az, hogy nem hasít Európa gazdasági téren, tehát hogy csökkent a súlya a világgazdaságban. Szerintem ez a kettő nagyon fontos minden politikai tényező számára az Európai Unión belül.”

- jegyezte meg Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője.

„Orbán Viktor nincs egyedül. Tehát ennek a konferenciának nem csak a verbális üzenetei voltak fontosak, hanem a kép is, hogy szövetségesei vannak az Európai Néppártból. Közép-európai szövetségesei vannak, akikről hangsúlyozta, hogy rendszerváltó politikusok, tehát nem tegnap kezdték a csúcsvonalbeli politikát.”

- hívta fel a figyelmet Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója.

„A koronavírus egy lehetőséget is nyújthat Európa gazdaságának. (…) Sokkal nagyobb esélye van egy egységesülő, egy közösen fellépő Európának, mint eddig és ezt az esélyt szerintem ki kéne használnia Európának.”

- tette hozzá Szakonyi Péter újságíró.

Kapcsolódó anyagok:

Orbán Viktor: Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt

Boros Bánk Levente: Orbán Viktor ismét baráti jobbot nyújtott a néppártiaknak

Deutsch Tamás: A javaslat Magyarország szempontjából a jelenlegi változatában elfogadhatatlan

Plusz-mínusz: Európa rosszabbul teljesít, mint 30 évvel ezelőtt

Hír TV

x
Rendkívüli hír