2021. április 15.,
csütörtök, Anasztázia, Tas napja

Csörte: Oltva, vagy halva?

2021. január 27., szerda 21:55

Három vizsgálóbizottságot állítana fel az ellenzék a Covid-járvánnyal kapcsolatos helyzet felmérésére. Aztán dagadó vakcina-mutyi: Gyöngyösön a polgármester felesége is soron kívül kaphatta meg az oltást. És nyissanak vagy ne a vendéglátóhelyek? Mikor tesz jót a kormány: ha enyhít, vagy ha még tartja a korlátozásokat?

Kell vakcina? Még mindig ez a kérdés. Ha kell milyen vakcina kell, ki szerezze be és honnan, melyik országtól, melyik gyártótól? Sokaknak még mindig nem tetszik, hogy Kínából is vásárolna Magyarország. 

„Biztos, hogy van, amit az Unió nem jól csinált, de nézzük meg azokat az országokat, amelyek jól állnak az oltásokkal például az Egyesült Államok, Kanada, Izrael, Nagy-Britannia. Hetekkel az Unió előtt kezdték el az oltást, azért, mert rendkívüli engedélyeket adtak. Körül-belül ennyire van lemaradva az Unió”

- mondta Fodor Gábor.

„Szerintem nem vita kérdés ma, hogy a vakcina a megoldás. Ha a politikai csetepatétól eltekintünk, mindenki számára a józan ész alapján világos, hogy a vakcina fogja megoldani ezt a vírushelyzetet. Mi most a szituáció? Nincs elég vakcina. Ha az Unióra várunk, akkor nem tudjuk, hogy mikor történik meg a korlátozások feloldása és az emberek türelme pedig fogy. (…) Európa szerte felerősödtek a hangok a brüsszeli vakcinabeszerzéssel kapcsolatban és úgy tűnik, hogy kapitalizmus van. Ha többet fizetnek a gyártónak és Brüsszel lealkudta az árat, akkor nem ide fognak szállítani”

- vélekedett G. Fodor Gábor.

„Azt hiszem, hogy részvevői vagyunk a folyamatnak és persze átéljük, de szerintem utólag leszünk majd okosabbak. Nem csak azt érzem ebben, hogy van egy bürokratikus szervezet, az Unió, amelyik maga is felháborodik azon, hogy nem tartják be a vele kötött szerződést”

- mondta Gerő András.

„Az ellenzék azért kritizálja a kormányt, mert abban érdekelt, hogy a kormány védekezése ne legyen sikeres. Innen kezdve undorító, ami ebben az országban folyik, mert máshol is van hiány vakcinából és máshol is van probléma, de olyan ország még egy nincsen, ahol ez az egész vita arról szól, hogy az ellenzék, mint valami vátesz és mindent tudó elmondja, hogy mi miért rossz és a kormány az bármit tesz az biztos, hogy rossz”

- bosszankodott Gajdics Ottó.

Teljes adás:

HírTV