2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Csörte

Csörte: Nem mindegy milyen minőségű a baloldal Magyarországon

  • Csörte: Nem mindegy milyen minőségű a baloldal Magyarországon

Magyarország erősebb lesz a járvány után, mint előtte volt – erről beszélt a miniszterelnök a parlament tavaszi nyitóülésén napirend előtt. Ennek a kulcsa pedig a nemzeti jellegű járványkezelés. Orbán Viktor szerint Magyarországnak minden oltóanyagra szüksége van, mert az oltás menti meg az életet és a munkahelyeket – vezette fel a műsor első témáját Velkovics Vilmos műsorvezető.

Majd a műsor második felében górcső alá vették Gyurcsány Ferenc szombati évértékelő beszédét és magát a „Gyurcsány-jelenséget” is.

Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont igazgatója az évértékelő kapcsán megjegyezte, hogy ezt talán meg sem kellett volna Gyurcsány Ferencnek tartania, hiszen hétfőn ő maga mondta el a parlamentben, hogy a következő mintegy másfél év róla fog szólni. (…) Ennek pedig a DK elnöke örül, hiszen ő az alakítója az ellenzéki összefogásnak – mutatott rá Mráz Ágoston Sámuel.

Az elhangzottakra Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója pedig úgy reagált, hogy ez nem volt egy érdekes beszéd. Ennek az egyik oka az lehet Fodor Gábor szerint, hogy Gyurcsány elkezdett középre húzni, mert érzi, hogy az ellenzék jól áll, és nem akar olyan szélsőséges tettekre és kijelentésekre bocsátkozni, amely esetleg választókat idegeníthet el tőlük. A beszélgetés során Fodor azt is leszögezte, hogy a Jobbikkal kötött szövetség megbocsáthatatlan.

Gerő András történész kicsit később kijelentette, hogy nem szereti, hogy „hülyének nézik”. Véleménye szerint nem lehet demokratikusnak és hazafiasnak nevezni a rasszizmust. Ezzel leginkább Jakab Péter legutóbbi parlamenti megnyilvánulására utalt, ahol a pártelnök a miniszterelnököt egy afrikai kuruzslóhoz vagy egy kínai vakcinaügynökhöz hasonlította.

Gerő a Jobbik kapcsán itt leszögezte, hogy a párt nem változott a rasszizmus tekintetében, „csak nem cigány- és zsidóellenes, hanem fekete és sárga ellenes. S innentől, amit a volt miniszterelnök mond az egy nettó luftballon, nettó hazugság

– hangsúlyozta a történész. Majd arra is kitért, hogy az sem mindegy, hogy milyen minőségű baloldal van Magyarországon.

Gajdics Ottó az elhangzottak kapcsán kijelentette, hogy a DK szavazótáborában megközelítőleg ugyanannyi zsidó- és cigány ellenes van, mint a Jobbikéban. A Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője szerint

a szélsőségek most összeértek és egyre agresszívabbak. S oda kell figyelni erre az emberre, mert ennek a szedett-vedett bandának ő a vezetője

– hangsúlyozta Gajdics. 

A műsor vége felé az ellenzéki összefogás 2022-es esélyeit is latolgatták. Gerő András azt a kérdést fogalmazta meg, hogyha ez a koalíció veszít jövőre, akkor miként jön majd ki abból az identitásválságból, abból a "mocsokból", amibe belelépett. 

Mráz Ágoston Sámuel pedig ehhez a kérdéshez még azt fűzte hozzá, hogy megszabadulnak-e vajon Gyurcsány Ferenctől, hiszen ez a szivárványkoalíció Gyurcsány programja.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!