2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Csörte: Nagyon sok mindent átgondolva, mérlegelve dönt a kormány

2020. november 11., szerda 21:55

Járványügyi szigorítások, különleges jogrend ismét és alkotmánymódosítás kilencedik alkalommal. Több minden történt az elmúlt napokban, ezeket a témákat vették górcső alá a mai Csörtében.

A legtöbb kritika nem a rendkívüli intézkedéseket érte. Többen azt állítják, megkéstek a szigorítások. Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta, megkezdődött a pánikkormányzás, a Jobbik elnöke pedig azt, hogy a kormány válságkezelése nem az emberélet megvédését jelenti, hanem büntetést büntetés hátán.

„Ha a kormány előbb lépte volna meg ezeket az intézkedéseket, akkor az lenne a vád, hogy kapkod, túlságosan hamar hoz olyan intézkedéseket, ami az emberi normális életet gátolja. Nem foglalkozik azzal, hogy ágazatok mennek tönkre, emberek lesznek munkanélküliek, teljes foglalkoztatási ágak mennek a lecsóba. (…) Én azt gondolom, ne legyünk pápábbak a pápánál, hallgassunk a szakértőkre, akik valóban felelősséggel és nem csak hangoztatott, hanem viselt felelősséggel vannak eziránt a dolog iránt és tartsuk be a szabályokat, aztán majd meglátjuk”

- vélekedett Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Én azt gondolom, hogy egyrészt piszok nehéz helyzetben van a kormány. Szeretném jelezni, hogy az amiben ők most vannak az egy szinte megoldhatatlan feladat és őszintén azt gondolom, hogy minden drukkom azé, hogy ez működjön. Én a hibát abban látom, hogy ezt egy héttel ezelőtt kellett volna. Nem értem, hogy a múlt szerdai bejelentések miért nem mentek el idáig, miközben a szakemberek, akikre hivatkozunk, mindannyian, egyöntetűen azt mondták, hogy meg kellett volna akkor lépni”

- mondta Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke.

„A kormányzati politika arról szól, hogy lépésről lépésre történjen a változtatás. Világos és nyílt lapokkal játszik a kormányfő. Azt mondja Magyarországnak működnie kell. Ha október közepén minden bezárt volna és megelőztük volna Ausztriát, akkor már egy hónapja zárva lenne az ország és a várakozások szerint 1-2-3 hónapig el fog még ez tartani a csúcsa a járványnak. Nem vagyok abban biztos, aki az embereket és a társadalom működését ismeri az feltételezhetné azt, hogy 3-4 hónapig egy teljes bezártság az kibírható”

- fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója.

„Én azt gondolom, hogy a kormány, a döntéshozók lehetetlen helyzetben vannak abban az értelemben, hogy viselniük kell a felelősséget és nagyon sok szempontot kell mérlegelni. Az az igazság, hogy hála Istennek ez egy szabad ország, tehát szabadon szárnyal minden gondolat, kimondva is. Most azt mondják az úszók, hogy az uszodákat nem kellett volna bezárni, a politikus azt mondja, hogy szigorúbb szabályokat kellett volna hozni. Mindenki elmondhatja a véleményét, de azért valakinek döntenie kell és ez a kormány”  

- mondta Gerő András, történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója.

Teljes adás:

HírTV

x
Rendkívüli hír