2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Csörte

Csörte: Nagyon sok mindent átgondolva, mérlegelve dönt a kormány

Járványügyi szigorítások, különleges jogrend ismét és alkotmánymódosítás kilencedik alkalommal. Több minden történt az elmúlt napokban, ezeket a témákat vették górcső alá a mai Csörtében.

A legtöbb kritika nem a rendkívüli intézkedéseket érte. Többen azt állítják, megkéstek a szigorítások. Gyurcsány Ferenc azt nyilatkozta, megkezdődött a pánikkormányzás, a Jobbik elnöke pedig azt, hogy a kormány válságkezelése nem az emberélet megvédését jelenti, hanem büntetést büntetés hátán.

„Ha a kormány előbb lépte volna meg ezeket az intézkedéseket, akkor az lenne a vád, hogy kapkod, túlságosan hamar hoz olyan intézkedéseket, ami az emberi normális életet gátolja. Nem foglalkozik azzal, hogy ágazatok mennek tönkre, emberek lesznek munkanélküliek, teljes foglalkoztatási ágak mennek a lecsóba. (…) Én azt gondolom, ne legyünk pápábbak a pápánál, hallgassunk a szakértőkre, akik valóban felelősséggel és nem csak hangoztatott, hanem viselt felelősséggel vannak eziránt a dolog iránt és tartsuk be a szabályokat, aztán majd meglátjuk”

- vélekedett Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„Én azt gondolom, hogy egyrészt piszok nehéz helyzetben van a kormány. Szeretném jelezni, hogy az amiben ők most vannak az egy szinte megoldhatatlan feladat és őszintén azt gondolom, hogy minden drukkom azé, hogy ez működjön. Én a hibát abban látom, hogy ezt egy héttel ezelőtt kellett volna. Nem értem, hogy a múlt szerdai bejelentések miért nem mentek el idáig, miközben a szakemberek, akikre hivatkozunk, mindannyian, egyöntetűen azt mondták, hogy meg kellett volna akkor lépni”

- mondta Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke.

„A kormányzati politika arról szól, hogy lépésről lépésre történjen a változtatás. Világos és nyílt lapokkal játszik a kormányfő. Azt mondja Magyarországnak működnie kell. Ha október közepén minden bezárt volna és megelőztük volna Ausztriát, akkor már egy hónapja zárva lenne az ország és a várakozások szerint 1-2-3 hónapig el fog még ez tartani a csúcsa a járványnak. Nem vagyok abban biztos, aki az embereket és a társadalom működését ismeri az feltételezhetné azt, hogy 3-4 hónapig egy teljes bezártság az kibírható”

- fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója.

„Én azt gondolom, hogy a kormány, a döntéshozók lehetetlen helyzetben vannak abban az értelemben, hogy viselniük kell a felelősséget és nagyon sok szempontot kell mérlegelni. Az az igazság, hogy hála Istennek ez egy szabad ország, tehát szabadon szárnyal minden gondolat, kimondva is. Most azt mondják az úszók, hogy az uszodákat nem kellett volna bezárni, a politikus azt mondja, hogy szigorúbb szabályokat kellett volna hozni. Mindenki elmondhatja a véleményét, de azért valakinek döntenie kell és ez a kormány”  

- mondta Gerő András, történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Csörte: Belebukhat Karácsony a Városháza-ügybe?

A Csörte szerda esti vendégei M. Kende Péter és Csizmadia Tamás voltak. 2021. december 08.

Csörte: A baloldal ellehetetleníti a bizottság munkáját

A kedd esti Csörtében Csuhaj Ildikó és Nagy Ervin csaptak össze. 2021. december 07.

Csörte: Listázott művészvilág

Vendégeink: Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója, aki nemrég a Bayer show-ban azt mondta, hogy napjainkban Wagner is a célkeresztben van és Kukorelly Endre író, aki szerint egyetlen alkotót sem szabadna megbélyegezni a politikai nézete alapján. 2021. december 06.

Legfrisebb híreink

Hungarikum lett a szentesi paprika

Új elemekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár, az eddigi 79 hungarikumhoz három új tag csatlakozott, az új belépők egyike pedig a szentesi paprika.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!