2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Csörte: Mire volt jó a rendkívüli jogrend?

2020. május 27., szerda 21:55

Megszűnik a veszélyhelyzet, jöhet az egészségügyi válsághelyzet. De mi a különbség? Diktátor-e Orbán Viktor és jogállam-e hazánk? Bomlóban a Jobbik, Karácsony Gergely még mindig harcol a kormánnyal és a műsorban megemlékeztek az őszödi beszédről is.

„Logikus lépés a veszélyhelyzet visszavonása, amire azonban nagyon kevesen számítottak, hogy a Fidesz visszavonja majd ezt. Sokan úgy gondolták 2-2,5 hónappal ez előtt, hogy ez egy olyan vég nélküli felhatalmazást ad majd a kormánynak, hogy tesz, amit akar. Én ezt jó jelnek látom, hogy ezt visszavonják”

- mondta Szakonyi Péter újságíró.

„Nagyon egyértelmű, világos, az ország színe és nyilvánossága előtt zajló dráma volt, amikor nagyon sokan az ellenzéki oldalról azt mondták, hogy itt egy diktatúrát vezetnek be. Sokan azt az érzetet keltették az ellenzéki oldalon, hogy nem fogja visszaadni a felhatalmazást Orbán Viktor, de megmondta, hogy vissza fogja adni, vissza is adta! Ennél világosabb helyzet nincs a bocsánatkérésre”

- mondta a Nézőpont Csoport igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel.

„Komikussá is vált a helyzet, hiszen az időkorlát, amit megneveztek a diktatúrázók az 90 nap. Akárhonnan nézem, ha csak június 20-án következik be az a pillanat, amikor jogilag is visszakerül a felhatalmazás a Parlamenthez, akkor sem tesz ki 90 napot. Magyarul a diktatúrától félők hosszabb ideig akartak diktatúrát, mint amennyit a kormány idézőjelben kihasznált”

- mondta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője.

„A rendkívüli felhatalmazásra szerintem nem igazán volt szüksége Orbán Viktornak. A politikai rendszerben lehet ilyenekkel élni, de ha megvannak azok a legitim eszközök, a parlamenti kétharmad ilyen, amellyel biztosítani tudja azt, hogy a döntéseit végrehajtsák az országban, akkor szükségtelen egy ilyen állapotot létrehozni. Ennek egy funkciója volt, hogy Orbán Viktor megérezte, hogy az ellenzék ezzel nem fog tudni mit kezdeni”

- mondta a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Závecz Tibor.

Teljes adás:

HírTV