2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Csörte: Még veszélyesebb a járvány a migráció miatt

Hír TV

2020. március 11., szerda 21:51

A Hír TV Csörte című műsorában G. Fodor Gábor, Gajdics Ottó, Závecz Tibor és Szakonyi Péter a koronavírus járványról és az egyre súlyosbodó migrációs nyomásról beszélgettek M. Dobos Marianne műsorvezetővel.

Hétpárti egyeztetés és vészhelyzet - itthon is súlyosbodik a koronavírus járvány, amely már gazdaságilag is erőteljesen érezteti hatását. Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, kapcsolat van a betegség és az illegális migráció között. És ha már bevándorlás. Egyre feszültebb a helyzet Törökország és az unió között. A migrációs nyomás erősödik, míg egyre többen mondják azt, a magyar álláspont a megfelelő a helyzet kezelésére – vezette fel a műsor témáit M. Dobos Marianne műsorvezető.

Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője az elhangzottakra azt reagálta, hogy összefüggés van az illegális migráció és a járvány terjedése között.

Ha azok az emberek veszélyt jelentenek, akik papírral mozognak az Európai Unión belül, akkor mi van azokkal, akikről azt sem tudjuk, hogy kicsodák, csak jönnek le és föl, annak a liberális politikának a következményeként, amelyik úgy gondolta, hogy nem kellenek határok.

Ezt követően M. Dobos Marianne arról beszélt, hogy a görög-török határon mintegy 15-20 ezer illegális bevándorló rekedt, akiknek egy része állítólag már megfertőződött a koronavírussal. Ez nem jár egészségügyi kockázattal – tette fel a kérdést a műsorvezető.

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője arról beszélt, hogy az illegális migráció önmagában is egy jelentős probléma, viszont nem hozható összefüggésbe a járvány terjedésével.

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke szerint

józan ésszel belátható, hogyha az Európa határain belül mozgó állampolgárokat, akik a vírus gócpontjairól jönnek, karanténba zárhatnák, mozgásszabadságukban korlátozhatnák, akkor hogyne jelentene egészségügyi kockázatot az az embertömeg, amely illegálisan, ellenőrizetlenül próbál áttörni a határon.

Majd kiemelte ezek fényében, hogy az égbe ne lenne szükséges azt mondani: STOP! illegális migráció!

A műsor további részében a vendégek arról is szót ejtettek, hogy a sajtónak mekkora szerepe van a járvány körüli pánikkeltésben, illetve arra is kitértek, hogy egyes ellenzéki pártok politikai előnyt kívánnak kovácsolni maguknak a kialakult helyzetből.

Teljes adás:

Hír TV