2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szabad Európa 11:00

Csörte

Csörte: Magyarországon a balhét mindig is a baloldal csinálta

A magyar ellenzék a washingtonihoz hasonló eseményeket vizionál a 2022-es választást követően. Hadházy Ákos halottasházban rögzített videója még mindig tovább gyűrűzik. Ezek voltak többek között a Hír TV Csörte című műsorának mai témái. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Fodor Gábor, Gerő András, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak.

  • Csörte: Magyarországon a balhét mindig is a baloldal csinálta

A Capitolium ostroma óta eltelt egy hét, és azóta sok minden lehet hallani. Egyrészt, hogy Amerika után idehaza is ez várható, hiszen az a populizmus, amelyet a magyar kormányfő képvisel, az ártalmas. Ugyanakkor a kormánypárti erők azt mondják, hogy nálunk már volt ehhez hasonló 2006-ban – vezette fel a műsor első témáját M. Dobos Marianne műsorvezető. Majd azt a kérdést tette fel, hogy

elképzelhető-e az, hogy mindez 2022-ben ideahaza is lejátszódjon.

Gajdics Ottó erre rávágta, hogy

elképzelhetők, a baloldal szereplőinek szervezésében.

Majd megjegyezte, hogy nem gondolta volna, hogy eljutunk a pofátlanságnak ahhoz a határához, hogy azok a politikusok, akik be akartak törni pár éve a Parlamentbe és a közmédia székházába, azzal vagdalkoznak majd, hogy a capitoliumihoz hasonló jelenetek játszódhatnak majd le a jobboldal miatt. A Szabadföld és a Karc FM főszerkesztője ezt követően leszögezte, hogy

Magyarországon a balhét mindig is a baloldal csinálta.

Gajdics ezt követően azt mondta, hogy

„menjenek a csudába mindazok, akik most az amerikai képeket látva arról beszélnek szerencsétlen embereknek, a választópolgároknak, hogy majd a jobboldal. Először is ki a frász mondta ennek a moslékkoalíciónak, hogy ők fognak nyerni

–tette fel indulatosan a kérdést a főszerkesztő.

Fodor Gábor az elhangzottakhoz hozzátette, hogy véleménye szerint minden elképzelhető, de reméli, hogy olyasmi nem lesz, mint a Capitoliumnál. (…) Ezt követően a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója azzal folytatta, hogy részletezte, hogy mi történik az Egyesült Államokban és mi a párhuzam Magyarországgal.

Fodor Gábor úgy gondolja, hogy

az Egyesült Államokban az a súlyos helyzet rajzolódik ki, hogy az ország egyik fele nem akar ugyanabban az országban élni, ahol a másik jelen van. Lényegében olyan megosztott az ország, olyan indulatok vannak, hogy nem szeretnének egy országban élni.

Fodor Gábor szerint sajnos itt párhuzam vonható Magyarországgal, mert itt is olyan indulatok vannak, hogy sokszor azt gondolják az itt élők, hogy nem szeretnének azokkal együtt élni, akik a másik oldalon vannak – húzta alá.

G. Fodor Gábor pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte

Trump kihúzta a gyufát, valakik meg meggyújtották. Tehát eldöntötték, hogy Trump ne legyen. Orbán Viktor ugyancsak kihúzta a gyufát, és vélhetően van szándék arra, hogy meggyújtsák ezt a gyufát. Ugyanakkor vannak olyan eszközök az elmúlt 10 évből, amelyek elbizonytalanították a külső beavatkozási kísérleteket. Ilyen magyar „innováció” többek között a békemenet

– hangsúlyozta a századvég Alapítvány elnöke.

A műsor második felében foglalkoztak Hadházy Ákos túlkapásaival és az ellenzéki összefogás lehetséges jövőjével is.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!