2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Csörte: Két és félszer annyian mondják azt, hogy a Fidesz kormányképesebb mint az ellenzék

Hír TV

2021. március 31., szerda 21:50

A Csörte vendégei Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója, Gajdics Ottó újságíró, Fodor Gábor, a Közép-európai rendszerváltást Kutató Intézet alapítója és Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója voltak.

„(…) Volt egy ilyen ötlet Nagy Attila Tibor részéről, hogy azt mondta, hogy kommunikációs szempontból a DK-nak, a baloldalnak jobban ki kellene használnia a gyászolók fájdalmát, mert a bizonytalanok részéről ezáltal jobban meg tudják fogni a szavazókat, amit ugye át lehet váltani konkrét szavazatra. Na most ezen mindenki felháborodott”

-        mondta M. Dobos Marianne műsorvezető.

„Ez egy rossz mondat, szerintem ez egyértelmű és egy politikai elemző mondta, szerintem azt se felejtsük el”

-        válaszolta Fodor Gábor.

„Az elvárható, hogy Gyurcsány Ferenc halálkormánynak nevezi az Orbán-kormányt?”

-        kérdezte a műsorvezető.

„Játsszunk el azzal a gondolattal, hogy csokorba szedjük az elmúlt egy évben elhangzott ellenzéki javaslatokat a járványkezelésre”

-         reagált Gajdics Ottó.

„Ha nagyon ügyesen csinálják az ellenkezést, akkor ’22 áprilisában megválasztják őket ellenzéknek megint, ugyanis szerintem a kulcskérdés a következő választáson az lesz, hogy ki tudja az országot irányítani. Egy ilyen nagy próba, amit itt a járványhelyzet jelent az különösen ráirányítja a figyelmet. A Nézőpontnál csináltunk erről egy kutatást, két és félszer annyian mondják azt, hogy a Fidesz kormányképesebb mint az ellenzéki szövetség”

-        mondta Mráz Ágoston Sámuel.

„Én az ellenzék részéről tapasztalok valami olyasmit, lehet, hogy rosszul közelítem meg, de valamit, amit én úgy hívok, hogy vakcinarasszizmus”

-        jegyezte meg Gerő András.

Kapcsolódó cikkünk: 

Baloldali tanácsadó: A járványban az elhunytak hozzátartozóit kellene kihasználni

Hír TV