2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

Csörte: Karácsonynak gőze sincs, mit kell csinálnia főpolgármesterként

2021. január 20., szerda 21:55

Egyre erősödő digitális véleménydiktatúra. Mit tegyenek a jobboldali konzervatívok? Aztán Trump ki-, Biden pedig beköltözött a Fehér Házba. Karácsony Gergelyék pedig plakátkampányt indítanak, és drágul a Lánchíd felújítása.

Plakátkampányba kezd a főváros, hirdetik, hogy nincs pénzük. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint már az Államkincstár is nyilvánosságra hozta, hogy több, mint 100 milliárd forintnyi állampapírja van Budapestnek. 2020 év végén évvégi jutalmakra volt pénz, több tízmilliós kampányra is van pénz a fővárosban, Karácsony Gergely pedig siránkozik és éppen ennek ellenkezőjét állítja. Hollik szerint Karácsonynak nem plakátokkal kéne foglalkoznia, hanem végre vezetnie kéne a fővárost.

„A plakátkampány egy bevett gyakorlat… Megjegyzem a Fidesz honosította meg Magyarországon”

- mondta Fodor Gábor, a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója.

„Azon gondolkodjunk el, hogy miért teszi ezt Karácsony Gergely. Elég egyszerű a válasz. Ő nem főpolgármesterként akarja a fővárost sikerre vinni, hanem országos politikai ambíciói vannak. Azért folytat országos politikai kampányt, mert most fog eldőlni 2021 szeptemberére ígérik, hogy ki lesz a miniszterelnök-jelölt. Bár hivatalosan mindig tagadja az érdeklődését, de sosem mondta, hogy vessék tűzbe, ha mégis elvállalja”

- vélekedett a Nézőpont igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel.

„Ez az ember teljesen alkalmatlan. Nem csak, hogy országos politikai ambíciói nevetségesek, hanem főpolgármesternek is alkalmatlan, mert gőze nincs mit kellene csinálnia főpolgármesterként”

- fogalmazott a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó.

„Egy hatalmon lévőtől azt várom, hogy cselekedjen, az ellenzéktől azt várom el, hogy beszéljen. Jelen pillanatban a főváros beszél, de nem cselekszik és úgy csinál, mintha a kormánynak is az lenne a feladata, hogy beszéljen és ne cselekedjen. Ha egy kormány beszél és nem cselekszik, akkor az egy rossz kormány”

- mondta Gerő András, történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója.

 

Teljes adás:

HírTV