2021. június 14.,
hétfő, Vazul napja

Csörte: Karácsony Gergely intellektuális és politikai üressége

2021. május 19., szerda 21:50

Karácsony Gergely is miniszterelnök-jelölt lett. Sorra vettük a bejelentését követően felmerült kérdéseket. Aztán a kormány szerint jön a Fudan, a főváros szerint nem. Kell-e magyar vakcinagyár? Néhány téma a mai kínálatból.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója, Lánczi Tamás politológus és Gajdics Ottó újságíró voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.

„Mi történt az elmúlt másfél évben? Semmi! Tehát, ha értékarányosan fizetnénk, akkor nulla egyenlő nulla. Tehát nem kellett volna semmilyen fizetést felvennie.”

- jegyezte meg Lánczi Tamás politológus azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely bejelentette, hogy indul az előválasztáson, ami bővíti elvégzendő feladatait, holott egyelőre az is kérdéses, hogy a jelenlegiekkel kellő mértékben meg tud-e birkózni.

„A valós teljesítmény kevés, főpolgármesterként – ez probléma. A másik probléma, a politikai mondanivaló hiányzik, ami pedig van, az nagyon erősen vitatható, mert mi van, ha van politikai mondanivaló: alapjövedelem? Hát, mentsem meg az Isten az én véleményem szerint az alapjövedelemtől minket. Egyébként meg nagyon sok konkrétumot nem hallottunk ebben a bejelentkezésben, hanem általános dolgokat. (…) Szerintem alap probléma van az egész helyzettel, magyarul nincsenek igazából rátermett jelöltek egyelőre az ellenzéki oldalon, akik komoly kihívók lehetnének a páston, a porondon a miniszterelnökkel szemben.”

- tette hozzá Fodor Gábor, az addig elhangzottakhoz.

„A tutyimutyi hazudozó ismét lerántotta saját magáról a leplet. Miután fényesen bizonyította főpolgármesteri tevékenysége során, hogy egyáltalán nem ért semmihez, most megpróbálja ezt eladni a vidéki szavazópolgároknak.”

- foglalta össze Gajdics Ottó újságíró.

„Kicsi a teljesítmény, a bizonyító teljesítmény és ennél még nagyobb baj az szerintem, hogy – nem tudom másként mondani – van egyfajta intellektuális üresség, ami aztán a politikában is megjelenik. (…) Ez az ember elmehet Nyírtassra, előadni a vidéki csávót, de ugyanakkor, amivel ő megcsinálta magát, hogy vidéki volt, de azzal csinálta meg magát, hogy egy nagyon városi fiú – már kulturális karakterben. Hogy lehet ezt a kettőt összerakni?”

- hangsúlyozta Gerő András történész.

 

A valós vagy vélt esélyek latolgatását követően, többek között a felsőoktatási rendszerről, valamint a Fudan Egyetemről is szó volt. Azt illetően, hogy pontosan mit is gondol Fodor Gábor, Gerő András, Lánczi Tamás és Gajdics Ottó, tekintsék meg teljes adásunk:

HírTV