2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Csörte: Gyurcsány célja az egész ellenzék dominálása

2020. november 25., szerda 21:55

Orbán Viktor, Soros György, Európai Unió, Amerikai Egyesült Államok - mindez egy témában, kiderül, hogy miként. És még szigorúbb választási törvény, miközben az ellenzék saját magával küzd. Ez volt ma a Csörte.

Soros György ismét írt egy cikket, amiben azt taglalja meg kell büntetni Magyarországot és Lengyelországot, amiért sértik a jogállamiságot. Orbán Viktor ma reagált egy cikkben.

„Most hagyjuk is Sorost… Az, hogy Orbán Viktor megvádolhatja a Brüsszelben megválasztott hivatalnoki kartól kezdve azt a 25 országot, azt a politikai értelemben demokratikusan megválasztott politikai mainstreamet, aki ma az Európai Uniót meghatározza azzal, hogy Soros zsebében vannak és őket finanszírozza, ez szerintem oly mértékű sértés, ami teljességgel elfogadhatatlan”

- mondta Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke.

„Sokkal nagyobb sértés az, hogy állandóan arról beszélnek, hogy Orbán szétlopta az országot, nem szabad neki uniós pénzt adni, mert azt is zsebre vágja. Ezért kocsmában pofán vágják az embert”

- vélekedett a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó.

A baloldali együttműködések kezdenek felbomlani. Egy felmérés szerint azonban az ellenzéket többen támogatják, mint a kormányzó pártokat.

„Én voltam hozzá nem értő idióta, amikor azt mondtam néhány évvel ezelőtt, hogy jól vigyázzanak a Gyurcsányra, mert be fogja kebelezni az egész ellenzéket és csak azt hajlandó elfogadni társnak, partnernek, aki elviseli az ő irányítását. Most ezt látjuk, ez zajlik”

- mondta Gajdics Ottó.

„Például a kerületi polgármesterek kihozatala MSZP-sből DK-ssá feszültséget jelenthet, ami árthat annak, hogy együtt lehessen aztán működni. Ilyen értelemben ez egy veszélyes játszma”

- vélekedett Horn Gábor.

„Gyurcsány Ferenc szeretné dominálni ezt az ellenzéki közös listát és arra törekszik, hogy ez egy Gyurcsány Ferenc köré szerveződő koalíció legyen. Az összes többi pártnak átmeneti és alárendelt szerepe van. Azért átmeneti, mert Gyurcsány Ferenc még azt is volt kedves elárulni, hogy egyszer majd egy egységes pártot akar létrehozni”

- fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója.

„Itt nem arról van szó, hogy a magyar politikai élet tendenciája az eddigi demokratikus időszaktól, tehát 89-90-től eltérően egy kétpártrendszer irányába megy? (…) Szerintem most arról van szó, hogy van egy uralkodó párt, amelyik nagyon stabilan 10 éve uralja Magyarországot és ezenkívül van egy nagyon széttagolt ellenzéke, aminek révén ilyen biztosan meg tudták nyerni a választásokat és most elindult valami egységesülési folyamat, amiben ugye a hideg tálban rohadt húsok is vannak”

- mondta Gerő András, történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója.

Teljes adás:

HírTV