2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Híradó 22:00

Csörte

Csörte: Gyurcsány a szeretet nyelvén jelentette be, hogy lemészárolja, aki nem áll be mögé

Tüntetés egykor és tüntetés most. 2006 és 2020. Röviden így lehet összefoglalni a Hír TV Csörte című műsorának témáit. Különbségek és párhuzamok a két esemény között, amelyeket mindenki másképp lát. A műsor vendégei Gajdics Ottó, a Szabadföld és a Karc FM főszerkesztője, Lánczi Tamás politológus, Szakonyi Péter újságíró és Horn Gábor, a Republikon Alapítvány elnöke voltak.

Tüntetéssel foglalkoznánk, ugyanis nagyon sajátos demokrácia felfogást vehettünk észre Varju Lászlón, amikor a Hír TV stábjának adott egy interjút a 2006-os eseménysorozattal kapcsolatban, utána pedig a mostani tüntetéssel kapcsolatban is elmondja, hogyan vélekedik – vezette fel M.Dobos Marianne, műsorvezető a videóbejátszást:

Önök részesei voltak annak a felbujtó tevékenységnek, mint TV stáb egyébként. Azt hiszem, hogy önöknek is le kell vonniuk azt a konzekvenciát, amit elkövettek.

Tehát ez a Hír TV felelőssége? – kérdezte a riporter.

- Én azt gondolom, hogy a Hír TV felelősége is.

 Én úgy gondolom, hogy azokat, akiket arra kértek, hogy ne tartózkodjanak ott és ne legyenek ott akkor őnekik is le kellett vonni a konzekvenciát. 2006 után, amikor demokráciában lehetőség volt a tiltakozásra. Ma pedig nézze meg (…)

- mondta Varju László, a DK országgyűlési képviselője

Átírta a történelmet vagy kicsit másképp emlékszik vagy mi láttuk másképp az eseményeket? Mert mondjuk, ha pénteken valaki megnézte a tüntetést akkor azért ott is ki lehetett menni az utcára. Nem is kevesen voltak – reflektált M. Dobos Marianne a videóban elhangzottakra.

Én hadd ragadjam magamhoz a szót, mint érintett mert én már akkor döbbenten hallgattam azokat a véleményeket, hogy ezt az egészet a köztelevízió előtt a Hír TV szervezte. Én akkor eléggé csúnyán fogalmaztam, amikor azt a kérdést szegezték nekem, hogy miért csinálunk ilyeneket, azoknak az elmeállapotáról elég csúnyán beszéltem, akik ilyeneket mondanak és úgy látszik, hogy nem volt ez akkor bolondozás, ez egy tervezett és szervezett narratívának a része. Próbálták már akkor elkezdeni építgetni Gyurcsányék azt a megközelítését ennek az egésznek, hogy a Hír TV felbujtására vagy a Fidesz háttérből való noszogatására a csőcselék megpróbálta megdönteni a, rendszert és a rendőrség csak tette a dolgát és végezte úgy, ahogy azt kell. (...) én nem tudom, hogy a baloldali szavazóknak ez kell-e, ez a duma, hogy beveszik-e, de hogy a jobboldaliakat vérig sérti, az egyszer biztos. Mondja csak, mert jól látszik egyébként a mostani dumájának is a fogadtatásán a társadalomban, hogy sokan azzal vádolnak bennünket, hogy mi fizettük, hogy mondogassanak ilyeneket

- mondta Gajdics Ottó.

De ugye az őszödi beszéd az egy igazságbeszéd is volt azt is lehet tudni – mondta M.Dobos Marianne

Fantasztikus retorikai teljesítmény

– tette hozzá Gajdics Ottó.

Szüksége van a baloldali szavazóknak erre a retorikára? – kérdezte M.Dobos Marianne.

(...) Nincs igaza ebben Varjunak, sem abban, hogy a Hír TV-nek ebben mekkora szerepe van, nem hiszem, hogy lehetett volna. Én azt is gondolom, viszonylag közelről látva ezeket a folyamatokat, hogy a Fidesznek sem volt ebben tevőleges szerepe. Voltak kísérletek, hogy kiderüljön kik és milyen módon szervezett formában mentek át a TV székházhoz és gyújtották fel azt. A rendőrök egyáltalán nem álltak a helyzet magaslatán, mert, ha ott álltak volna akkor nem gyújtják föl a székházat, hiszen a magyar rendőrök láttak már huligánokat, hiszen rendszeresen találkoztak velük különböző meccseken (…)

– mondta Horn Gábor.

 A műsor további része is parázs vitát ígér:

(…) A Gyurcsány alá fog berendeződni az egész, gyakorlatilag az elmúlt két nap a baloldalon semmi másról nem szólt, mint, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette, hogy ő a szeretet nevében és a szeretet nyelvén mindenkit le fog mészárolni, aki nem áll be mögé (…)

- mondta Lánczi Tamás, politológus.

Teljes adás: 

 

Hír TV

 

További epizódok

Csörte: Belebukhat Karácsony a Városháza-ügybe?

A Csörte szerda esti vendégei M. Kende Péter és Csizmadia Tamás voltak. 2021. december 08.

Csörte: A baloldal ellehetetleníti a bizottság munkáját

A kedd esti Csörtében Csuhaj Ildikó és Nagy Ervin csaptak össze. 2021. december 07.

Csörte: Listázott művészvilág

Vendégeink: Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója, aki nemrég a Bayer show-ban azt mondta, hogy napjainkban Wagner is a célkeresztben van és Kukorelly Endre író, aki szerint egyetlen alkotót sem szabadna megbélyegezni a politikai nézete alapján. 2021. december 06.

Legfrisebb híreink

Hungarikum lett a szentesi paprika

Új elemekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár, az eddigi 79 hungarikumhoz három új tag csatlakozott, az új belépők egyike pedig a szentesi paprika.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!