2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

Csörte: Ferink nem fogja hagyni, hogy bárki beledumáljon ebbe a történetbe

2020. augusztus 19., szerda 21:55

Egy moderátor: Velkovics Vilmos. A téma: Egyesek szerint véget ért a magyar politika 2010 óta tartó rendkívüli állapota, Gyurcsány ereje teljében visszatért. Négy vitapartner: a pást baloldalán Nagy József és Szakonyi Péter, a jobboldalon pedig Nagy Ervin és Gajdics Ottó.

Mint ismert, a Momentum elkezdte híresztelni, hogy Gyurcsány Ferenc nem pályázik kormányzati szerepre, majd erre reagálva Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese rákosista stílusban reagált. Velkovics Vilmos műsorvezető értelmezése szerint Fekete-Győr András úgy tesz, mintha Gyurcsány Ferenc nem lenne a főnöke és ezt a DK-ban sérelmezik. Szakonyi Péter a felvetésre reagálva elmondta, a Demokratikus Koalíció egyértelműsítette, hogy Gyurcsány sem a 2022-ben felálló demokratikus kormányban, sem pedig közjogi szerepet nem kíván vállalni.

Nagy Ervin, XXI. Század Intézet kutatója szerint, amikor a DK elnöke valamit megígér, azzal az ellenzéki oldalon csínján kell bánni.

Most jelenleg ezt kell neki mondania, ahhoz, hogy ez az ellenzéki összefogás összejöjjön

– tette hozzá.

Egy demokratikusan megválasztott pártnak a demokratikusan megválasztott országgyűlési képviselője, listavezetője volt, teljes jogon ül a parlamentben, teljes jogon politizál – vette át a szót Nagy József. A 24.hu újságíró szerint az, hogy Gyurcsány miként politizál, arról meglehet a vélemény, ugyanakkor azt butaságnak nevezte, hogy a DK elnökének ne lenne joga indulni bármiféle közjogi funkcióért.

Gajdics Ottó is úgy véli, azzal semmi gond, hogy Gyurcsány akar-e miniszterelnök lenni, vagy nem akar, szerinte az ügy lényege sokkal mélyebben rejlik. Felidézte,

az összefogásban két olyan párt is szövetségre lépett vele, amelyek pont Gyurcsány ellen jöttek létre, az egyik a Jobbik, a másik pedig a Momentum.

Az elhangzottra reagálva Nagy József úgy fogalmazott,

az Orbán-kormány leváltása érdekében Fekete-Győr András befogta az orrát, mert nem szívesen szívta be Gyurcsány Ferenc illatát és azt mondta, neki sokkal fontosabb, hogy a nemzeti együttműködés rendszere megbukjon.

Ferink nem fogja hagyni, hogy bárki beledumáljon ebbe a történetbe. Teljesen mindegy, hogy ő vállal, vagy nem vállal funkciót, akkor is ennek az összeboronált, összeabroncsozott ellenzéknek a vezetője szeretne lenni, ő akarja megmondani, hogy lesz és kiből, mi lesz

– ismertette a már korábban is többször hangoztatott álláspontját Gajdics Ottó.

Nagy Ervin szerint, amit az ellenzéki oldalon látni, az nem politika, hanem hatalmi osztozkodás. A filozófus nagyon veszélyesnek tartja, hogy olyanok készülnek országirányításra, akiknek szerinte semmilyen közös víziójuk nincsen.

Erre reflektálva Gajdics Ottó felidézte Gyurcsány Ferenc egy elhíresült kijelentését, amikor a 2018-as választások előtt megkérdezték tőle, mi lesz, ha ők nyerik a választást és azt felelte káosz.

Teljes adás: 

További témáink:

  • Amerika választ – kérdés merre indul el. Sokáig azt hittük, hogy az Egyesült Államok bárhol képes kormányokat megbuktatni – mostanra úgy tűnik, a fegyver saját maga ellen is működik, ha az egyik politikai oldal akarja legyűrni a másikat.
  • A kampány kapcsán nyilvánosságról: Életveszélyes játékba kezdett a liberális elit, amikor bevezette a közbeszédbe az álhír fogalmát. Hiszen megnyílt a vita – korábban monopóliummal rendelkeztek a világ történéseinek értelmezésében
  • A Pride kapcsán kiderült: a radikális politikus Novák Előd nem tud ellenállni a szivárványos zászlóknak, lassan gyűjteménye lesz belőlük. De érdemes volt-e leszaggatnia azokat?

HírTV