2020. október 21.,
szerda, Orsolya napja

Csörte: Ezt a harcot kénytelenek leszünk lejátszani

2020. szeptember 23., szerda 20:55

Nehéz ősz elé nézünk - mondta Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának első napján. Utalva arra, hogy a kormánynak súlyosbodó járványhelyzet mellett kell folytatnia a gazdaság újraindítását. A pártok vélhetően alig várták, hogy az országház falain belül ismét egymásnak feszüljenek. Téma természetesen a vírushelyzet, a gazdaság, a nyári utazások és a korrupció volt. Aztán úgy tűnik, a horizonton van már a 2022-es választás. Gyurcsány Ferenc felesége közös listát, közös kormányfő-jelöltet és közös egyéni jelölteket sürget.

Lehet így értelmezni persze a valóságot, hogy a liberálisok, vagy ahogy miniszterelnök úr szokta mondani, a libernyákok küzdenek a konzervatívokkal. De szerintem nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy vannak problémák a világban. Ha Európát nézzük, akkor vannak leszakadó országok vagy azok az országok, akik nem tudnak előre törni a GDP-nek az egy főre eső mutatói alapján ugyanott vannak, mint 10 évvel ez előtt. (…) Mintha lenne egy két sebességes Európa

- mondta a Závecz Research alapító-ügyvezetője, Závecz Tibor.

 „Szerintem egy dologban közös a jobb és a baloldali gondolkodás, hogy a szegénységet mind a ketten fel akarják számolni. A különbség az, hogy 2010 előtt nőtt a szegénység Magyarországon, 2010 óta meg csökkent. Tehát lehet, hogy ebben az amúgy fontos elvben egyetértünk, de a pragmatikus politizálásnak az eredménye az teljesen ellentétes az elmúlt két évtized összehasonlításában”

- fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója.

„A fekete gazdaság kifehérítésében az elmúlt 10 évben nagyon fontos dolgok történtek. Tehát a pénztárgépek elektronikus összeköttetése, a gépjárművek útdíjának fizetése mind-mind az irányba mutatott, hogy az adó beszedése maximális legyen, kevesebb lehetőség legyen kikerülni az adózást és ily módon nőjön a költségvetés bevétele”

- mondta Szakonyi Péter, újságíró.

„Az ideológiák harca nem egy légbuborék. (…) Ezt a harcot úgy tűnik - és erről szólt az esszé - kénytelenek leszünk lejátszani. És erről szólt az egész, hogy emberek készüljetek, mert felhasználva az NGO-kat, a brüsszeli bürokratákat, az összes hálózatot, ami ez ellen a gondolat ellen, hogy erős nemzetállamok Európája a jövő, azt az Európai Egyesült Államokban hívők tönkre akarják tenni. Ez össze fog csapni, ha akarjátok, ha nem”

- fogalmazott a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője, Gajdics Ottó.

Teljes adás:

Hír TV