2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Csörte: Ez a Parlament vizsgálja a mi jogállamiságunkat?

2020. január 15., szerda 21:57

Rasszista volt vagy nem Orbán Viktor miniszterelnök kijelentése a gyöngyöspatai helyzet kapcsán? Kártérítés vagy jutalom az a pénz, amit a rossz fogvatartási körülmények miatt raboknak ítéltek meg a bíróságok? Csak két téma a kormányfő évindító sajtótájékoztatójából, amely azóta is tematizálja a közbeszédet. Szó volt ezekről is, előtte azonban uniós téma, hiszen ma ismét terítékre került a magyar és lengyel jogállamiság kérdése az Európai Parlamentben.

„Van annak valami diszkrét bája, hogy a jogállamiság kérdéséről folytatnak úgy, hogy csupa olyan dolgot szeretnének, ami homlok egyenest ellentétes az Unió alapszerződéseivel. Már látszott ez a folyamat, hogy az Európai Parlament szeretne magának sokkal több hatáskört, mint amennyi van, na de az mégiscsak nonszensz, hogy volt egy jelentést tevő, az a jelentését megtette, arról döntött az Európai Parlament, az ügy a tanács elé került és most az Európai Parlament ott részt akar venni a tanácsban folyó vitán”

- mondta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabadföld főszerkesztője.

„Szerintem ránk jár a rúd és ezt azért komolyan kéne venni. (…) Nem lehet mindig azzal érvelni, hogy amit az Európai Parlament mond az Magyarország elleni támadás, eleve így van minden tálalva. Nem! Ezeket vegyük komolyan. Tehát van egy kritika, amiről ma nyilván döntés fog születni, úgy tudom ez még nem ez a fázis, de mindenképpen van egy fázis, ami, ha egymásra rakódik, akkor végül is ilyen számkivetetté kezdünk válni”

- fogalmazott Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője.

HírTV