2022. 01. 21. Péntek Ágnes napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Csörte

Csörte: Az Oroszországnak sem állna érdekében, ha egy pontot átlépne az európai gázár

Új fogalmakat tanulunk, már elszálló energiainflációról, energiaválságról beszélnek Európa politikusai. Az energiahiány és az elszabadult árak miatt nehéz tél elé néz az európai lakosság. Finnországban például már ötször annyit kell fizetni az áramért, mint tavaly ilyenkor, miközben a német lakosságot a fűtéshiányára érzékenyítik. Kérdés, meddig lehet megvédeni a magyarokat, az energiaválság súlyosabb hatásaitól?

"Zárják csak le a határt, és majd meglátják, hogy ki fog többet szenvedni ettől” – fenyegetőzött a fehérorosz elnök egy nyilatkozatában szerdán. A közös határral rendelkező Lengyelország és Fehéroroszország viszonya a migrációs válság miatt egyre rosszabb. Lengyelország emiatt számba vette azt a lehetőséget, hogy lezárja a határát Fehéroroszországgal. Lukasenka erre reagálva kilátásba helyzete, hogy elzárja az országán keresztül Európába áramló energiaellátást is.

A Csörtében a téma kapcsán Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemező Központ kutatásvezetője és Hortay Olivér, a Századvég ágazatvezetője vitatkozott.

Novák Zoltán szerint egyre durvább kijelentések fognak elhangzani a választási kampány alatt, Hortay Olivér pedig úgy véli: nem igaz és csak a baloldal állítja, hogy az árakat nem lehet megállítani a határnál.

A második részben a vitát két elemző újságíró, Kósa András és Kovács András értékelte. 

Aki pedig a szabályokat betartatta: M. Dobos Marianne.

Teljes műsor:

További epizódok

Csörte: Elszálltak az élelmiszerárak Európában

Kapronczai István és Éder Tamás vitatkozott a Csörtében. 2022. január 20.

Csörte: A migrációt az EU állampolgárainak a többsége nem támogatja

A migráció kapcsán Szalai Szabolcs az Index és Haraszti Gyula, a Magyar Nemzet újságírói ütköztették véleményüket. 2022. január 19.

Csörte: Ellenzi az emberek megsegítését Gyurcsány

A keddi Csörtében Csuhaj Ildikó és Nagy Ervin csaptak össze. 2022. január 18.

Legfrissebb híreink

Vezet a Fidesz a biztos szavazók között

Négy százalékpontra nőtt a Fidesz–KDNP előnye a választáson legaktívabb, biztos szavazók közt – derül ki az IDEA Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!