2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 16:00

Csörte

Csörte: Az Oroszországnak sem állna érdekében, ha egy pontot átlépne az európai gázár

Új fogalmakat tanulunk, már elszálló energiainflációról, energiaválságról beszélnek Európa politikusai. Az energiahiány és az elszabadult árak miatt nehéz tél elé néz az európai lakosság. Finnországban például már ötször annyit kell fizetni az áramért, mint tavaly ilyenkor, miközben a német lakosságot a fűtéshiányára érzékenyítik. Kérdés, meddig lehet megvédeni a magyarokat, az energiaválság súlyosabb hatásaitól?

"Zárják csak le a határt, és majd meglátják, hogy ki fog többet szenvedni ettől” – fenyegetőzött a fehérorosz elnök egy nyilatkozatában szerdán. A közös határral rendelkező Lengyelország és Fehéroroszország viszonya a migrációs válság miatt egyre rosszabb. Lengyelország emiatt számba vette azt a lehetőséget, hogy lezárja a határát Fehéroroszországgal. Lukasenka erre reagálva kilátásba helyzete, hogy elzárja az országán keresztül Európába áramló energiaellátást is.

A Csörtében a téma kapcsán Novák Zoltán, a Méltányosság Politikaelemező Központ kutatásvezetője és Hortay Olivér, a Századvég ágazatvezetője vitatkozott.

Novák Zoltán szerint egyre durvább kijelentések fognak elhangzani a választási kampány alatt, Hortay Olivér pedig úgy véli: nem igaz és csak a baloldal állítja, hogy az árakat nem lehet megállítani a határnál.

A második részben a vitát két elemző újságíró, Kósa András és Kovács András értékelte. 

Aki pedig a szabályokat betartatta: M. Dobos Marianne.

Teljes műsor:

További epizódok

Csörte: Tovább nőtt a baloldallal szembeni bizalmatlanság

A Csörte hétfői vendégei: Pulai András és Kovács András voltak. 2022. január 17.

Csörte: Nem lesz háború Ukrajna és Oroszország között

A hét utolsó Csörtéjében Stier Gábor Oroszország-szakértő és Magyarics Tamás Amerika-szakértő vitáztak. 2022. január 14.

Csörte: Világbotrány lett a Djokovic-ügyből

A Csörte vendégei Kohán Mátyás, a Mandiner külpolitikai újságírója és Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa voltak. 2022. január 13.

Legfrissebb híreink

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

Kattant a bilincs

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves fiút és 23 éves társát, akik a gyanú szerint egy férfit raboltak ki Nagykátán.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!