2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Csörte: Az emberek megcsömörlöttek az ellenzék elmúlt húsz évétől

Hír TV

2019. július 24., szerda 22:09

Bővült a főpolgármester-jelöltek köre. Most Berki Krisztián váltaná le Tarlós Istvánt. Mennyire lesz így valóban komoly a verseny? Erről vitatkoztak M. Dobos Marianne vendégei a Csörte című műsorunkban.

Puzsér Róbert és Kálmán Olga után ismét a médiából jött egy ember Berki krisztián személyében, hogy ringbe szálljon a főpolgármesteri címért. Arra a felvetésre, hogy ezt mennyire lehet komolyan venni, a pást mindkét oldalán elmosolyodtak a vitapartnerek. Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerint amit láthatunk, az egy nagyon rossz kabaré. A jelenlegi trend szerint primitív üzenetek tolmácsolásával hatalomra lehet kerülni -tette hozzá. Szakonyi Péter erre példaként az Egyesült Államok elnökét, Donald Trumpot és a brit miniszterelnököt Boris Johnson-t hozta fel.

Erre reagálva Mráz Ágoston Sámuel elmondta, hogy Johnson korábban könyvet írt Winston Churchill-ről. Berki Krisztián kapcsán a Nézőpont Csoport ügyvezetője elmondta: egy politikus szempontjából legfeljebb csak a celeb Facebook-követőinek a száma lehet irigylésre méltó.

Gajdics Ottó a műsorban rávilágított az alapvető különbségre, ami a híres ember és a celeb között áll. A Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője szerint ez abban ragadható meg, hogy míg a híres ember mögött nagy teljesítmény áll, addig a celebről csak az hírlik, hogy híres.

A program léte, vagy hiánya a meghatározó Závecz Tibor szerint akkor, ha valaki megméretteti magát egy választáson. A Závecz Research alapító-ügyvezetője várja a Berki Krisztián által augusztusra ígért programot.

Teljes adás:

Hír TV