2021. június 14.,
hétfő, Vazul napja

Csörte: Aki önkéntes politikai fogollyá teszi magát, az morális probléma is egy ember részéről

Hír TV

2021. június 2., szerda 21:50

Noha megvan az 5 millió beoltott, a kormány még mindig az oltakozást népszerűsíti. Sikeres lehet-e a magyar vakcinagyártás? Aztán Orbán Viktor elszigetelődik: Londonban járt a kormányfő, előtte a spanyol vox párt vezetőjével találkozott. És ellenzéki színjáték? Az előválasztás kapcsán már jól látszódnak az erőterek. A Csörtében Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója, G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke és Gajdics Ottó újságíró voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.

A műsor első részében a műsorvezető és a vendégei felelevenítették a koronavírus és az ellene való védekezés főbb momentumait kezdve a vakcinabeszerzési módszerek kritizálásától az ellenzék részéről, egészen a magyar vakcinagyártó üzem létrehozásának tervéig. A második részben az ellenzéki előválasztással foglalkozott a Csörte.

Orbán Viktor mostanában egyre többször nyilvánul meg az ellenzéki politikusokkal kapcsolatban, ugyancsak ezzel kapcsolatban beszélt arról a Magyar Rádióban, hogy ő hogyan látja ezt a formációt.

Az őszödi beszéd a parlamentben is terítéken volt, azóta is erről beszélnek, már ami az évfordulót illeti. Orbán Viktor arról beszélt, hogy számára is hihetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc még mindig a háttérből irányítja az ellenzéki politikusokat. Ehhez képest most a Publicus kihozta hogy Karácsony Gergely a legnépszerűbb a jelöltek között, egyre többen csatlakoznak Dobrev Klára csapatához.

- Hiteles versenynek tartja az előválasztást?

kérdezte Fodor Gábortól M. Dobos Marianne

- Korlátozottan - felelte  Fodor Gábor.

- Jogos az a kritika, hogy sok minden már le van futtatva az előválasztással kapcsolatban, de azért felhívnám arra a figyelmet, hogy úgy tűnik, nem minden a terv szerint zajlik. Például Jakab Péternek a megerősödése nem a terv szerint zajlik, az hogy például Karácsony Gergely láthatóan elveszíti a fejét és láthatóan elveszítette az elmúlt napokban, hetekben bizonyos események kapcsán, kizökkent bizonyos kerékvágásból szerintem ez sem terv szerint megy, tehát lesznek itt meglepetések. 

G. Fodor Gábor rámutatott:

- Az a probléma, hogy túl komolyan vesszük a dramaturgiát. Szerintem a dolog egyszerűbb. (... ) A tényleges probléma az, hogy az egyetlen gondolatképes ember a baloldalon a Gyurcsány. És ezért nem politikai lózung, politikai kampány, hogy azt mondja a Fidesz, hogy „de ott van a Gyurcsány, ő a főnök”. Mindenki eljátssza a szerepet, amit hátul kitalált ez az ember.

Gajdics Ottó úgy fogalmazott:

- Ezekkel a megfontolásokkal, amiket mi kiokoskodunk és hosszasan tudunk érvelni ellene, mellette, az emberek jelentős része láthatóan nem foglalkozik. Show műsornak tekintik az egészet, ami úgy egyébként az is, és mégis emberéletek, ország, haza sorsa fog rajta múlni.

Gerő András szerint:

- Akit most a legpreferáltabb jelöltnek hoznak ki, az Karácsony Gergely főpolgármester.  Karácsony Gergely egy politikai fogoly, neki nincs pártja, 1%-os pártja van. Azok fognak neki dirigálni, akik a mögötte lévő hatalmi központot adják. Neki jószerivel egyetlen egy saját embere van ebben az apparátusban, mindenki küldött. Tehát ő egy politikai fogoly és azért önkéntes, mert ő ezt vállalta. Ez egy morális probléma is egy ember részéről. 

Teljes műsor:

 

Hír TV