2021. 12. 02. Csütörtök Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Csörte

Csörte: A színház feladata, hogy elvigyen a szakadékhoz

Élőlánc és újabb tüntetések a színművészeti mellett. De mi szolgálja igazán a hallgatók érdekeit, ha még tanulni sem tudnak most? Aztán mire számíthat a jobboldal, ha a mostani ellenzék kerül kormányra? Gyurcsány Ferenc elárulta? És fokozódó válságban az MSZP. A mostani belviszály után kell-e újabb tisztújítás?

„Nem a fenntartóról van itt szó, hanem két dologról: Az egyetemi autonómiáról, ami Magyarországon eddig nem került soha veszélybe, egyik rezsim sem próbálta ezt megtörni, illetve az oktatás szabadságáról. Tehát, hogy maguk az intézmények határozhassák meg, hogy milyen típusú oktatás folyik. Ez a két dolog sérült”

- vélekedett Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője.

„Megújulásra mindig szükség van és én Tiborral ellentétben én üdvözlöm és nagyon helyeslem, hogy Vidnyánszky Attilát nevezték ki, hiszen olyan ember került most a kuratórium élére, aki már sok helyen bizonyított”

- mondta ironikusan Szakonyi Péter, újságíró.

„Ideológiai küzdelem van és ezek a nagy héroszok, akikről nem beszélünk, a világhíres rendezők, és akik tényleg csak ők értik a művészetet és a színházat, ők egész egyszerűen ezeket a fiatalokat paravánként, eszközként használják. Ez történik. Én mindig a fiatalokkal vagyok, őket nem is akarom bántani (…) Ők most nagyon szépen átélik a forradalmat az intézményük élén”

- jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

„A baj ott van, hogy miután erre a dologra rátelepedett a politika, és ma már az ellenzék vezetői arról vizionálnak, hogy ezt a fajta szorongását a diákoknak arra fogják felhasználni, hogy na most aztán megkapja az Orbán-kormány a magáét, na majd most megdöntjük a kormányt, majd a Színművészeti Egyetemről kitör a forradalom, na ez az, ami a magyar provinciális kisstílűség netovábbja”

- fogalmazott Gajdics Ottó, a Karc Fm és a Szabad Föld főszerkesztője.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Csörte: A benzinár-csökkentés kedvez a gazdaságnak

A Csörtében Székely Sándor és Boros Imre csaptak össze. 2021. december 01.

Csörte: Az útszéli, kocsmai, bunkó stílust már nemcsak Jakab Péter, hanem Márki-Zay Péter is műveli

A Csörtében Hollik István és Szakács László vitatkozott a gyermekvédelmi népszavazásról és Márki-Zay Péter - lassan vállalhatatlan - megnyilvánulásairól. 2021. november 30.

Csörte: Szükséges az állami támogatás a magyar film túléléséhez

A Nap Vitájában az Elkxrtuk utóhatásairól és a magyar filmek külföldi megítéléséről cserélt eszmét két filmproducer: Kálomista Gábor és Muhi András. 2021. november 29.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Csörte: Új típusú háború – emberek fegyverként?

Vendégeink: Kiss Benedek József, aki szerint Putyin tudja feloldani a lengyel-belorusz határon kialakult helyzetet és Sayfo Omar, aki azt mondja, uniós szinten van szükség közös nézőpontra a migráció kérdésében. A vitát két elemző újságíró, Csizmadia Tamás és Nagy József értékelte. Aki pedig a szabályokat betartatta: Pindroch Tamás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!