2020. december 3.,
csütörtök, Ferenc, Olívia napja

Csörte: A színház feladata, hogy elvigyen a szakadékhoz

2020. szeptember 9., szerda 20:59

Élőlánc és újabb tüntetések a színművészeti mellett. De mi szolgálja igazán a hallgatók érdekeit, ha még tanulni sem tudnak most? Aztán mire számíthat a jobboldal, ha a mostani ellenzék kerül kormányra? Gyurcsány Ferenc elárulta? És fokozódó válságban az MSZP. A mostani belviszály után kell-e újabb tisztújítás?

„Nem a fenntartóról van itt szó, hanem két dologról: Az egyetemi autonómiáról, ami Magyarországon eddig nem került soha veszélybe, egyik rezsim sem próbálta ezt megtörni, illetve az oktatás szabadságáról. Tehát, hogy maguk az intézmények határozhassák meg, hogy milyen típusú oktatás folyik. Ez a két dolog sérült”

- vélekedett Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője.

„Megújulásra mindig szükség van és én Tiborral ellentétben én üdvözlöm és nagyon helyeslem, hogy Vidnyánszky Attilát nevezték ki, hiszen olyan ember került most a kuratórium élére, aki már sok helyen bizonyított”

- mondta ironikusan Szakonyi Péter, újságíró.

„Ideológiai küzdelem van és ezek a nagy héroszok, akikről nem beszélünk, a világhíres rendezők, és akik tényleg csak ők értik a művészetet és a színházat, ők egész egyszerűen ezeket a fiatalokat paravánként, eszközként használják. Ez történik. Én mindig a fiatalokkal vagyok, őket nem is akarom bántani (…) Ők most nagyon szépen átélik a forradalmat az intézményük élén”

- jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

„A baj ott van, hogy miután erre a dologra rátelepedett a politika, és ma már az ellenzék vezetői arról vizionálnak, hogy ezt a fajta szorongását a diákoknak arra fogják felhasználni, hogy na most aztán megkapja az Orbán-kormány a magáét, na majd most megdöntjük a kormányt, majd a Színművészeti Egyetemről kitör a forradalom, na ez az, ami a magyar provinciális kisstílűség netovábbja”

- fogalmazott Gajdics Ottó, a Karc Fm és a Szabad Föld főszerkesztője.

Teljes adás:

HírTV

 

x
Rendkívüli hír