2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Csörte: A politikának az dolga egy demokráciában, hogy a többség érdekeit kifejezésre juttassa

Hír TV

2020. december 23., szerda 21:50

A Csörte vendégei Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője, Fodor Gábor, a Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke és Gerő András, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója voltak.

„Az egyik legfőbb kritika az alkotmánymódosítással kapcsolatban az az, hogy a társadalmi fejlődésben gátat szab ez a mostani szabályozás illetve kirekesztő. Valóban így van?”

-          kérdezte M. Dobos Marianne.

„Evidenciákat kellett alaptörvénybe foglalni, azért, mert valakik az őrületüket, az aberrációjukat rá akarják kényszeríteni a többségre”

-          mondta Gajdics Ottó.

„Én egyértelműen amellett voksolnék, hogy oda kerüljön egy gyerek, ahol szeretetteli

közösségben van”

-          reagált Fodor Gábor.

„Egy országba, ha tételezünk egy társadalmat, és azt, hogy a társadalom bizonyos szabadságjogokat biztosít, hát hadd legyen az már a magánjogok birodalmába tartozó, hogy ki, hogy akarja nevelni a gyerekét”

-          jegyezte meg Gerő András.

„Vajon lehet-e úgy kiállni az értékeink mellett, hogy nem valamivel szemben fogalmazzuk meg a saját értékeinket? Szerintem az a megfogalmazás, hogy az anya nő, az apa férfi teljesíti ezt a kritériumot. Arról szól, hogy nekünk a magyarok többségének a család ezt jelenti.”

-          válaszolta G. Fodor Gábor.

Hír TV