2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Csörte: A magyar baloldal téves szerepet talált magának

Hír TV

2019. július 17., szerda 22:01

A hazai ellenzéki képviselők rendre azon vannak, hogy ne jussanak fideszes jelöltek nagyobb bizottsági szerepekhez az Európai Unióban. Az új bizottsági elnököt megválasztották, ezzel kapcsolatban sokan vélekednek úgy, hogy gyenge ember került a testület élére. A külpolitikai témákon kívül Csörte című műsorunk vendégei az ellenzék ténykedésére is kitértek: a költségvetésre, a családok védelmére és az őszi önkormányzati választásokra egyaránt.

A műsorban Závecz Tibor arról beszélt, hogy Ursula von der Leyen mögé nem az egyes nemzetek sorakoztak föl, hanem különböző pártcsoportok támogatását élvezte. A Závecz Research alapító ügyvezetője szerint az újonnan megalakuló parlament bölcsebb lesz.

A történtek kapcsán Mráz Ágoston Sámuel elmondta, hogy az Európai Unió több tagállama is – Franciaország, Spanyolország, Olaszország – már megtanulta azt, hogy a nemzeti érdek érvényesítése sokkal fontosabb szempont, mint az ideológiai küzdelmek megvívása. A Nézőpont Csoport ügyvezetője szerint a hazai baloldal nagyon rossz bizonyítványt állít ki magáról, amikor a Fidesz által delegáltakat igyekeznek nehéz helyzetbe hozni az Európai Unió különböző testületeiben.

Ehhez a gondolatmenethez csatlakozva Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője arról beszélt, hogy ha egy politikus a pártidentitását a nemzeti identitásának nem veti alá, az hazaárulást követ el.

M. Dobos Marianne műsorvezető kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy Cseh Katalin a legelső felszólalása során az Orbán-rendszer lebontásáról kérdezte az új elnököt, Nagy Attila Tibor Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője úgy fogalmazott, ennek az az oka, hogy a baloldali érzelmű szavazók ezt várják pártjaiktól.

Teljes adás:

Hír TV