2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 11:00

Csörte

Csörte: A kanyarban előzés csak most kezdődik

Mennyi az annyi? Avagy oltásmatek Gyöngyös módra. Aztán spórolás a fővárosban milliós jutalmakkal tarkítva? És tényleg egy új hitelkonstrukció menti meg a vendéglátó szektort? Ez volt a Csörte mai kínálata. M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Gajdics Ottó, Mráz Ágoston Sámuel, Fodor Gábor és Gerő András voltak.

  • Csörte: A kanyarban előzés csak most kezdődik

A műsorvezető a Csörte első témáját úgy vezette fel, hogy bár nem csak a vendéglátó szektor van bajban, de mindenki próbálja ezt életre kelteni. Majd felidézte, hogy a miniszterelnök bejelentett több eszközt is, illetve egy olyan hitelt, amely mentőövet próbál dobni a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Gajdics Ottó, a Szabad Föld és a Karc FM főszerkesztője a kritikus hangokra úgy reagált, hogy azok valószínűleg életükben soha nem vállalkoztak semmire. Majd hangsúlyozta, hogy a legtöbb vállalkozás sajnos felélte az elmúlt hónapokban a tartalékait, az újrakezdéshez pedig pénz kell. (…)

Aki pedig azért kritizálja a kormányt, mert az segíteni akar, az nem normális

– húzta alá a főszerkesztő.

Fodor Gábor szerint ez a 10 millió forintos hitel jó, és valószínűleg már hamarabb el kellett volna ezt kezdeni. A Közép-Európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója a magyar gazdaság állapota kapcsán Matolcsy György írását elevenítette fel. A jegybankelnök ugyanis arról értekezett, hogy a kormány nem volt képes a kanyarban előzni. Ezután Fodor Gábor azzal folytatta, hogy jelen helyzetben mind a kormányoldalon, mind az ellenzék soraiban egy dolognak kell, hogy a szemünk előtt lebegjen, ez pedig az, hogy a gazdaság legyen sikeres, és ki tudjunk lábalni ebből a nehéz járványügyi helyzetből.

Mráz Ágoston Sámuel az elhangzottakra úgy reagált, hogy

az előzés csak most kezdődik.

A Nézőpont igazgatója elmondta, hogy ő abból az írásból azt olvasta ki, hogy a jegybankelnök jelenleg nem elégedett, de ki is lenne elégedett 5 százalékos GDP-csökkenés esetén. Mráz ezt követően azzal folytatta, hogy

csak most indítják újra a gazdaságot, és a már említett hitelkonstrukció mellett adócsökkentéssel társul. Mindezek mellett van több olyan beruházás is, amelyek megvalósításában a magyar vállalkozásoknak lesz szerepe

– mutatott rá az igazgató.

A műsor második felében a gyöngyösi oltásbotrány témáját feszegették.

Gerő András történész ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ő lelkében egy nagy fordulat történt azóta, hogy először beszélgettek arról, hogy Hiesz György soron kívül beoltotta magát. Hiszen akkor még azon a véleményen volt, hogy közszereplőként ezért a tettéért le kellene mondania. Azonban a történész a szerdai műsorban már azt vallotta:

„Isten őrizz megválni egy ilyen alkatú embertől megváljunk, mint a gyöngyösi polgármester, mert egy Mikszáthi figurával van dolgunk. S nagyra kell értékelni, hogy egy Mikszáthi figura, mert ügyeskedik, ügyeskedik”

– mondta el Gerő.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Csörte: Terebélyesedik a zuglói baloldal korrupciós botránya

Csörte: Terebélyesedik a zuglói baloldal korrupciós botránya

A Csörte vendégei Novák Zalán és Nagy Ervin voltak. 2022. március 01.
Csörte: A menekülőknek segítenek a magyar segélyszervezetek

Csörte: A menekülőknek segítenek a magyar segélyszervezetek

Kohán Mátyás és Szirmay Dávid voltak a Csörte vendégei. 2022. február 28.
Csörte: Márki-Zay katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába

Csörte: Márki-Zay katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába

Márki-Zay Péter magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába. Az orosz-ukrán konfliktus a fő témája a nap vitájának, amelynek résztvevői Szanyi Tibor, az ISZOMM és Volner János, a Volner Párt alapítója. 2022. február 23.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!